Hokej

VIDEO: New York slavil v Pittsburghu, Kopitar zapečatil usodo Minnesote

Los Angeles, 06. 12. 2017 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa nadaljujejo zmagovalni niz v ligi NHL. V domači dvorani so ugnali Minnesoto Wild kar s 5:2, ključni igralec tekme pa je bil vnovič Anže Kopitar, ki je k zmagi prispeval gol in dve podaji.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - New York Islanders
    03:48
    Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - New York Islanders
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - New York Rangers
    03:23
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - New York Rangers
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anže Kopitar je podal pri golih Slovaka Mariana Gaborika za 2:2 in za vodstvo kraljev s 4:2, 56 sekund pred koncem pa je prednost dvignil na neulovljivih 5:2. Za Los Angeles sta zadela še Jake Muzzin in Adrian Kempe, pri gostih, ki so vodili z 1:0 in 2:1, pa sta bila natančna Charlie Coyle in Tyler Ennis. "Mislim, da uvodni dve tretjini nismo igrali tako, kot znamo. Zdi se mi, da so to čutili vsi v dvorani. A potem, ko smo pred zadnjo tretjino zaostajali za gol, smo vedeli, da moramo pokazati več. V zadnji tretjini sva z Gaborikom spet ustvarila pravo kemijo na ledu. Pomagalo je, seveda, da smo kmalu po začetku tretjine zadeli, nato pa smo imeli še malo sreče z odbitkom pri zadetku Kempa. Jasno, vzamemo ga. Uspelo nam je tekmo pripeljati do konca. Mislim, da tekmeci v zadnjem delu igre niso imeli veliko priložnosti, saj smo dobro opravili delo," je za LA Kings Insider po tekmi povedal kapetan kraljev. Kopitar je še dodal, da z Gaborikom odlično sodelujeta: "Daš mu plošček tja, kjer ga potrebuje, in največkrat bo tudi zadel. To je to, kar bomo tudi v nadaljevanju sezone najbolj potrebovali od njega."

Anže Kopitar je s 15 goli in 19 podajami to sezono med deseterico najboljših v ligi tako kot strelec, kot tudi po strelskih točkah.
Anže Kopitar je s 15 goli in 19 podajami to sezono med deseterico najboljših v ligi tako kot strelec, kot tudi po strelskih točkah. FOTO: AP

Kralji so nanizali kar šest zmag zapored. "Kar dobro smo začeli in trenutno se počutimo dobro. Lepo igramo. Smo samozavestni na ledu. Mislim, da se nam pozna, da smo spet našli svoj 'mojo'. Morda nam je to manjkalo. Zdaj je zabavno in obenem strašansko razburljivo, zato si želimo čim dlje nadaljevati v tem ritmu," je še dejal Kopitar. Z zmago se je Los Angeles skupaj z Nashvillom vsaj začasno povzpel na prvo mesto na zahodu, na vzhodu ima točko več Tampa Bay Lightning. Tampa je danes ugnala New York Islanders s 6:2, Nashville pa je bil s 5:2 uspešen na gostovanju v Dallasu. Za Kopitarja in soigralce zdaj sledi prost večer, nato pa v Kalifornijo prihaja moštvo iz kanadske prestolnice Ottawe.

Izidi:
Los Angeles Kings - Minnesota Wild           5:2
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils    1:4
Detroit Red Wings - Winnipeg Jets            5:1
Tampa Bay Lightning - New York Islanders     6:2
Montreal Canadiens - St. Louis Blues         3:4
Pittsburgh Penguins - New York Rangers       3:4
Dallas Stars - Nashville Predators           2:5
Colorado Avalanche - Buffalo Sabres          2:4
Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks         4:3 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes      3:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gizmo28
06. 12. 2017 11.43
+4
bravo kopi, sam tako naprej