Hokej

Kopitarjev soigralec zaradi nasilja nad ženo za zapahe

Los Angeles, 03. 07. 2015 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ruski hokejist Slava Vojnov, ki igra za hokejski klub v elitni severnoameriški ligi NHL Los Angeles Kings, bo zaradi družinskega nasilja moral za zapahe. Sodišče v Los Angelesu je 25-letnega Vojnova spoznalo krivega nasilnega napada na ženo oktobra lani ter ga obsodilo na trimesečno zaporno kazen, triletno pogojno.

Slava Vojnov hokejski dres zamenjal za zaporniško obleko.
Slava Vojnov hokejski dres zamenjal za zaporniško obleko. FOTO: Reuters

Sodnik višjega sodišča v Los Angelesu Eric C. Taylor je Slavi Vojnovu ob zaporni kazni, ki jo bo začel prestajati v ponedeljek, naložil tudi obvezno enoletno udeležbo na tečaju za brzdanje jeze oziroma izobraževanje o nenasilni komunikaciji v družini, za nameček pa bo moral opraviti tudi osem ur družbeno-koristnega dela.

Vojnovu, ki se je s tem izognil sodnemu postopku in pričakovani višji kazni, v primeru, da se ne bo udeležil 52 tednov trajajoče terapije in ne bo opravil družbeno-koristnega dela, grozi zaporna kazen v dolžini 364 dni. Prav tako v treh letih ne bo smel ponoviti kaznivega dejanja, za katerega je bil obsojen.

Vojnov je v postopku pred sodiščem izbral možnost nolo contendere, kar pomeni, da se mu ni bilo treba izreči o krivdi za kaznivo dejanje, je pa v celoti sprejel kazensko sankcijo.

Hokejist iz ruskega Čeljabinska, s polnim imenom Vjačeslav Leonidovič Vojnov, je moštvo iz Los Angelesa, za katerega igra tudi slovenski hokejski as Anže Kopitar, izbralo v drugem krogu nabora leta 2008. Skupaj s kralji je sodeloval pri obeh največjih uspehih, osvojenih naslovih prvakov lige NHL v letih 2012 in 2014.

Vojnova je prijela policija v Kaliforniji oktobra lani zaradi suma družinskega nasilja. Po plačilu varščine v višini 50.000 ameriških dolarjev so ga izpustili iz pripora. Vodstvo lige NHL pa je Vojnova že nekaj ur po prvih medijskih poročilih, da se je znesel nad ženo, suspendiralo za nedoločeno obdobje.

Zaradi Vojnova je bil kaznovan tudi njegov klub Kings, ki je moral ligi NHL plačati 100.000 ameriških dolarjev kazni, ker je bil hokejist kljub prepovedi sodelovanja pri vseh klubskih aktivnosti navzoč na treningu na ledu skupaj s soigralci.

Hokejista so 20. oktobra lani aretirali v bolnišnici Torrance v Kaliforniji, kamor je pospremil soprogo, ki je imela poškodbe ličnice, vratu in arkade. Večer pred tem sta se zakonca udeležila zabave ob noči čarovnic (Halloween), na kateri sta se začela prepirati. Po prihodu domov pa je v spalnici ženo večkrat porinil na tla ter jo večkrat udaril in jo začel daviti. Ženo Marto Varlamovo naj bi, ko se je dvignila, porinil v televizijski sprejemnik, pritrjen na steno, zaradi česar je dobila ureznino nad levim očesom, rano pa so ji v bolnišnici morali oskrbeti z osmimi šivi.

Varlamova je sicer kasneje izdala posebno izjavo, v kateri je zapisala, da je njen mož ni želel namerno poškodovati, ob tem je prevzela krivdo za celoten incident, ki naj bi bil nesrečen dogodek, ter prosila, da njenega moža kazensko ne preganjajo. Varlamova v okviru postopka pred sodiščem ni pričala ter ni želela podati izjave kot žrtev nasilnega dejanja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
03. 07. 2015 13.30
+1
če ni fajta na ledu se je moral znesti nad ženo a- be-dak
ZlonamerniGeneralFranco
03. 07. 2015 13.13
-3
Če ženska ni hotela da gre v arest, kako se je potem vse sploh razvedelo?
MaunelNeuer
03. 07. 2015 13.30
+1
kratkovidni
04. 07. 2015 18.44