Hokej

VIDEO: Kopitarjeva petdeseta točka sezone premalo za kakšno točko v Vancouvru, slab niz kraljev se nadaljuje

Vancouver, 24. 01. 2018 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju v severnoameriški ligi NHl izgubili pri Vancouver Canucks 2:6. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se je izkazal z golom in podajo. To je bil še sedmi poraz kraljev na zadnjih osmih ligaških tekmah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vancouver je tekmo odprl z dvema goloma Louija Erikssona in enim Thomasa Vaneka, 3:0 je bilo že po 5:49 minute. Po osmin minutah je na 1:3 znižal Alex Iafallo, ko je bil med podajalci tudi Kopitar. Še pred koncem prve tretjine je četrti gol Vancouvra zadel Sven Baertschi.

V drugi tretjini je prvi zadel domačin Brock Boeser, Kopitar je hitro za njim znižal, tudi Boeser pa ni potreboval dolgo, dobri dve minuti kasneje je zadel še drugič za končnih 6:2. Kopitar je tako skočil na 15. mesto najboljših strelcev in podajalcev, skupno je zbral že 50. točk v tej sezoni (19 golov, 31 podaj). "Druga tretjina je bila naša najboljša v letu 2018. Moramo igrati tako, kot smo v njej," je bil kratek kapetan kraljev Kopitar.

Tampa do zmage po podaljšku
Vodilna ekipa lige NHL Tampa je do zmage prišla po podaljšku, s 4:3 je ugnala Nashville. Po podaljšku sta se končali še dve tekmi. Philadelphia je s 3:2 premagala Detroit, Winnipeg pa s 5:4 San Jose.

Montreal je prekinil niz desetih zaporednih zmag Colorada, ki je klonil z 2:4. Jonathan Druin je dosegel gol in dve podaji. Buffalo je bil s 5:0 boljši od Edmontona, zvezda tekme je bil Jack Eichel z golom in tremi podajami.

Dallas je visoko s 6:1 premagal Florido, Aleksander Radulov se je izkazal z dvema goloma in podajo. Dvakrat je bil natančen tudi William Karlsson, ki je svoji ekipi iz Las Vegasa pomagal do zmage s 6:3 proti Columbusu. Vegas je sicer prvi zasledovalec Tampe.

Boston se je veselil zmage proti New Jerseyju s 3:2, Pittsburgh s 3:1 proti Carolini, Anaheim pa je porazil New York Rangers s 6:3.

Kopitar je dosegel gol in prispeval podajo.
Kopitar je dosegel gol in prispeval podajo. FOTO: AP

Izidi:
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings  6:2
(Anže Kopitar gol in podaja za LA Kings)
Boston Bruins - New Jersey Devils 3:2
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 3:1
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 4:2
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 2:3 (podaljšek)
St. Louis Blues - Ottawa Senators 3:0
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3:4 (podaljšek)
Dallas Stars - Florida Panthers 6:1
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 0:5
Vegas Golden Kinghts - Columbus Blue Jackets  6:3
Anaheim Ducks - New York Rangers 6:3
San Jose Sharks - Winnipeg Jets  4:5 (podaljšek)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CrushLow
24. 01. 2018 22.09
GO KINGS GOOOOOOOOO