Hokej

VIDEO: Kopitarjevi kralji klonili po kazenskih strelih

Los Angeles, 07. 11. 2014 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so doživeli nov poraz v ligi NHL. V domači dvorani so jih z 2:1 po izvajanju kazenskih strelov ugnali hokejisti moštva New York Islanders. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, nenatančen je bil tudi ob izvajanju kazenskega strela.

Tekme je bilo konec že po dveh serijah kazenskih strelov, ko sta za domače zgrešila Anže Kopitar in Jeff Carter, na nasprotni strani pa sta zadela Kyle Okposo in Frans Nielsen. Pred tem je Los Angeles v rednem delu povedel že v četrti minuti po golu Dwighta Kinga, gostje pa so izenačili 13 minut kasneje, ko je zadel Brock Nielsen. Posebej v zadnji tretjini je Los Angeles poskušal vse za zmago, dobil razmerje strelov na gol z 11:5, a se izid ni spremenil. V dodatku je bila sreča na strani ekipe iz New Yorka.

"V začetku prve tretjine smo igrali zares dobro in držali niti igre v svojih rokah. V zadnjih sedmih ali osmih minutah nismo bili več tako ostri, kot bi morali biti, zato smo tudi prejeli zadetek. V nadaljevanju smo nekoliko reorganizirali našo igro in imeli možnosti za zmago, a smo v zadnji tretjini zapravili tri zares lepe priložnosti za gol," je po tekmi dejal trener kalifornijske ekipe Darryl Sutter.

Kralji so na dosedanjih 14 tekmah dosegli sedem zmag in doživeli štiri poraze, tri njihove tekme pa so epilog doživele v podaljških oziroma po izvajanju kazenskih strelov. Trenutno so na četrtem mestu pacifiške skupine, v vzhodni konferenci na šestem mestu, za vodilnimi hokejisti iz Anaheima, ki so zbrali 21 točk, pa zaostaja za štiri točke.

V noči na petek je bilo na sporedu še deset tekem. Trenutno vodilna ekipa vzhodne konference Pittsburgh je po izvajanju kazenskih strelih v gosteh ugnala Winnipeg s 4:3, v "loteriji" pa sta zmagovita gola dosegla prva zvezdnika ekipe - Rus Jevgenij Malkin in Kanadčan Sidney Crosby.

Hokejisti New York Islanders so se tako veselili zmage proti aktualnim prvakom lige.
Hokejisti New York Islanders so se tako veselili zmage proti aktualnim prvakom lige. FOTO: Reuters

Tampa Bay, drugouvrščena ekipa na vzhodu, je pometla s Calgaryjem s 5:2, na tekmi pa je blestel novinec v floridski ekipi Cedric Paquette, ki je dosegel uvodna dva gola. Vancouver, trenutno drugouvrščena zasedba v zahodni konferenci, je v gosteh premagala San Jose s 3:2. Ottawa je na domačem ledu ugnala Minnesoto s 3:0, najboljša posameznika pa sta bila Craig Anderson, ki je zbral 32 obramb, ter dvakratni strelec Mike Hoffman.

Na drugih tekmah so bili doseženi naslednji izidi: Philadelphia Flyers - Florida Panthers 4:1, Boston Bruins - Edmonton Oilers 5:2, St. Louis Blues - New Jersey Devils 4:3, Dallas Stars - Nashville Predators 2:3, Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 4:3 (kazenski streli).

Izidi:

Los Angeles Kings - New York Islanders 1:2 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 4:1
Boston Bruins - Edmonton Oilers 5:2
Ottawa Senators - Minnesota Wild 3:0
Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 5:2
Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 3:4 (kazenski streli)
St. Louis Blues - New Jersey Devils 4:3
Dallas Stars - Nashville Predators 2:3
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 4:3 (kazenski streli)
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackwizard
07. 11. 2014 11.08
močne strele