Hokej

Kralji po podaji Kopitarja zapravili vodstvo s 3:0

Los Angeles, 10. 04. 2016 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Los Angeles Kings je na zadnji tekmi rednega dela sezone severnoameriške hokejske lige NHL doma po kazenskih strelih izgubila z Winnipeg Jets s 3:4. Anže Kopitar je za Los Angeles dosegel podajo za drugi zadetek domačih, ki so potem povedli s 3:0, vendar prednosti niso zadržali.

Anže Kopitar je dosegel podajo za drugi zadetek domačih.
Anže Kopitar je dosegel podajo za drugi zadetek domačih. FOTO: AP

Krlaji lahko naslov pacifiške divizije osvojijo le, če bo Anaheim Ducks v noči na ponedeljek po slovenskem času ne bo ugnal ekipe Washington Capitals v drugi od zadnjih dveh tekem rednega dela lige.

V kazenskih strelih, ko je prvič zgrešil Kopitar, je edini zadetek dosegel Mark Scheifele, ki je ugnal Jonathana Quicka, Ondrej Pavelec pa je nato v drugi izmenjavi ubranil poskus Tylerja Toffolija. "Začeli smo tako, kot smo želeli. Kar naenkrat se je iz neznanega razloga naša igra ustavila. Tekmecem smo pripravili veliko priložnosti za protinapade. Start je bil dober, drugo in tretjo četrtino pa smo igrali slabo," je preobrati pojasnil Kopitar.

Kralji so namreč sicer srečanje začeli izvrstno, po golu Andyja Andreoffa v sedmi minuti druge tretjine je bilo že 3:0. Pred tem sta v prvem delu zadela Tyler Toffoli in Tanner Pearson. V nadaljevanju so Andrew Copp, Nikolaj Ehlers in Blake Wheeler zadeli v razmaku šestih sekund in 15 sekund druge tretjine in si na koncu zagotovili zmago.

Ekipa Washington Capitals je na gostovanju s 5:1 premagala St. Louis Blues in potrdila prvo mesto v rednem delu sezone. Rus Aleks Ovečkin je s tremi goli tretjo sezono zapored prišel do petdesetega zadetka v rednem delu. Na zahodnem delu si je prednost domačega ledu s prvim mestom zagotovilo moštvo Philadelphia Flyers, ki je premagalo Pittsburgh Pengunis s 3:1, vse tri zadetke za zmagovalce pa je dosegel Jason Spezza.

Hokejisti Detroit Red Wings so si še petindvajsetič zapored priigrali končnico, čeprav so z 2:3 izgubili z New York Rangers, ker je ekipa Boston Bruins z 1:6 klonil v dvoboju z Ottawo Senators. Nastop v končnici si je zagotovila tudi ekipa Philadelphia Flyers, ki je s 3:1 ugnala Pittsburgh Pengunis. Boston je s tem že končal sezono.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 3:4 (kazenski streli)
(Anže Kopitar podaja in dva strela v 21:59 min. za Los Angeles)
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 5:2
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 5:2
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 5:4 (podaljšek)
Minnesota Wild - Calgary Flames 1:2
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 5:1
New York Islanders - Buffalo Sabres 3:4 (podaljšek)
St. Louis Blues - Washington Capitals 1:5
Dallas Stars - Nashville Predators 3:2
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 4:3 (kazenski streli)
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 1:0
Boston Bruins - Ottawa Senators 1:6
New York Rangers - Detrot Red Wins 3:2
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Pengunis 3:1
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3:5

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
10. 04. 2016 10.52
+1
sick sick OVI!!!!!!!!24K.....lahk bi napisal da je ovi zabil hattrick +50gol u sezoni..GO CAPS!!!!!GO OVI!!!!letos po stenča.
maske-so-padle
10. 04. 2016 10.38
Mislm kakšni šalabajzerji pa ste. Pa tud prepisat (prevest) ne znate kaj šele da bi kakšen članek sami napisali. Ja, ja saj vem da vam je zdaj STA kriv.
Wings29
10. 04. 2016 10.32
spet samo o princeskah...
Bofur
10. 04. 2016 08.39
+3
Ne bo držalo. Kralji imajo še vedno 102 točke, Anaheim 101. Kralji imajo torej še vedno točko več od Anaheima, ki bo igral v ponedeljek še tekmo z Washingtonom, to pa lahko tudi izgubi, kar pomeni, da kralji lahko osvojijo pacifiško krono. Seveda pa to ni več odvisno od njih. Torej morajo kralji jutri navijati za Ovečkina in Vošington. Po mojem morate naslov in vest popraviti, ker je napačna. Rački morajo namreč na zadnji tekmi rednega dela sezone ZMAGATI Washington, ne smejo izgubiti, niti po podaljšku ali kazenskih strelih.
maske-so-padle
10. 04. 2016 10.40