Hokej

Kopitarjevi kralji zmagali tretjič zaporedoma

Los Angeles, 23. 10. 2015 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL prišli še do tretje zaporedne zmage. Tokrat so slavili v gosteh pri San Joseju s 4:1 in imajo po šestih tekmah 50-odsotni izkupiček. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce pri zmagovalcih.

Junaka tekme v San Joseju sta bila Jeff Carter, ki je dvema zadetkoma dodal še dve podaji, in vratar Jhonas Enroth, ki je zbral kar 39 obramb. Za kralje, ki so prvo tekmo proti morskim psom izgubili kar z 1:5, sta zadela še Tyler Toffoli in Milan Lucic. Za poražence je bil uspešen le Joel Ward, San Jose pa je doživel tretji zaporedni poraz. "Na tisti prvi tekmi so nas osramotili. Zato smo se tokrat morali izkazati. Pred nami je bila težka naloga, mislim pa, da smo jo dobro opravili," je po tekmi ameriškim medijem povedal Carter. Njegov soigralec Enroth pa je dodal: "Domneval sem, da bodo domači takoj pritisnili in streljali od vsepovsod, saj v tej sezoni še nisem branil. Nisem se zmotil. Toda bil sem pripravljen, vsi smo se dobro pripravili na to tekmo."

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Na drugih tekmah so New York Rangers, pri katerih je Rick Nash z golom dosegel svojo 700. točko v karieri, ugnali Arizono s 4:1, Pittsburgh je izgubil proti Dallasu, ki je zmagal petič zapovrstjo, z 1:4, Ottawa po kazenskih strelih proti New Jerseyju s 4:5, odločilnega je zadel Lee Stempniak, Nashville pa je s 5:1 odpravil Anaheim, Colin Wilson in Ryan Ellis sta prispevala po gol in dve podaji. Minnesota je s 3:2 porazila Columbus, slednji je tako še brez zmage z osmimi porazi, Chicago pa Florido prav tako s 3:2. Patrick Kane in Brent Seabrook sta za branilce naslova prispevala po zadetek in dve podaji. Vancouver pa je doma izgubil proti Washingtonu z 2:3, zmagoviti zadetek za goste je slabih pet minut pred koncem dosegel Aleksander Ovečkin.

V ligi je neporažen le še Montreal, ki je doslej zbral sedem zmag in vodi v vzhodni konferenci, tri točke manj imajo New York Rangers. V zahodni konferenci sta na vrhu Dallas in Nashville s po 12 točkami, Los Angeles je s šestimi točkami deseti. Najslabša v ligi sta Columbus, ki še ni zbral točke, in Calgary, ki je zbral dve.

Izidi:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings       1:4
New York Rangers - Arizona Coyotes        4:1
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars        1:4
Ottawa Senators - New Jersey Devils       4:5 (kazenski streli)
Nashville Predators - Anaheim Ducks       5:1
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets    3:2
Chicago Blackhawks - Florida Panthers     3:2
Vancouver Canucks - Washington Capitals   2:3

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
23. 10. 2015 18.52
-1
hahha....OVIJU PIPA!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHA GO CAPITALS!!!!!!GO OVI!!!!!!!!
RentAKunta
23. 10. 2015 21.53
zakaj pa minus? ovi je eden najbolših strelcov v ligi pač ja navijači kopitarja go kings go jst osebno sem za kingse nimam pa oz ni razloga da maš proti nekomu če navija za drugo ekipo
RentAKunta
23. 10. 2015 14.19
-2
aja pa dallas stars so #2 pa nashville predators #3 kaj ma pol veze kok majo mn točk new york rangers
RentAKunta
23. 10. 2015 14.11
-2
kopitarjevi kralji? dejte se naučit imena ekip kopitar je samo pomemben del ekipe ni pa celotna ekipa je eden najbolših centrov ampak ni lastnik los angeles kings ampak če boste mal pogooglal boste vidl kdo to je ... potem ni aleksander ovečkin ampak je alexander ovechkin imen se ne spreminja tut kopitar je v ameriki anže ni neki 110ga
JAMES23
23. 10. 2015 18.55
ok glede ovija maš prav...sam kopi med naj.....centri...prosim no....ne se smešit..ni med top 10....fajn ja slovenca imamo u nhl ligi....sam pretiravat pa ni treba....l.p.
RentAKunta
23. 10. 2015 21.52
drgač je med top centri mal poglej kako so ga kot tud najjači wayne gretzky pohvalil da je med top 10 igrauci nhl tako da lej prvo spremnli nhl sam če nimaš 120$ na let razumem pameti pa ne solit vem use igrauce nhla ki trenutno igrajo kopitarja imajo med bolšimi usi igrauci ker kar je izvedel proti st louis sh goal 2012 lahko izvede samo par igraucov na svetu tkoda da šuti