Hokej

VIDEO: Kopitarju in kraljem se končnica 'odmika'

Vancouver, 07. 04. 2015 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings Vancouver zapuščajo sklonjenih glav. Potem, ko so vodili z 1:0 in imeli zmago na pladnju, so morali ob koncu, po izvajanju kazenskih strelov, priznati premoč tekmecu.

Dwight King je razveselil pristaše NHL moštva Los Angeles Kings že v drugi minuti gostovanja v Vancouvru. Kralji so vodili in bili zelo blizu prepotrebni zmagi za potrditev igranja v končnici tekmovanja. A do boja za Stanleyjev pokal je še zelo daleč. To je bilo še kako dobro vidno v 10 minuti sklepnega dela, ko je Daniel Sedin uspel izid poravnati in kot se je kasneje izkazalo, izsiliti podaljšek.

Daniel Sedin je dobil boj z Anžetom Kopitarjem, Canucks pa s Kings.
Daniel Sedin je dobil boj z Anžetom Kopitarjem, Canucks pa s Kings. FOTO: Reuters

V petih dodatnih minutah igralnega časa sta mreži Jonathana Quicka in Eddieja Lacka mirovali. Sledila je loterija kazenskih strelov, ki je bolje uspela gostiteljem, natančneje Lacku (zaustavil je vse tri poizkuse tekmeca) in Chrisu Higginsu. Slednji je bil namreč edini natančni izvajalec.

Po porazu kraljev so Canucks s 97 točkami še v boljšem položaju, saj jih imajo Kings le 93. Za četo Darryla Sutterja so do konca rednega dela sezone ostali še trije dvoboji (2 gostovanji in domači obračun z San Josejem).

Izidi:

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2:1 (k. streli)
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4:3
New York Rangers - Columbus Blue Jackets 4:3 (podaljšek)
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 0:2
San Jose Sharks - Dallas Stars 1:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
07. 04. 2015 09.42
+1
odločilna bo druga doma, ko igrayo s calgarijem - neposrednim tekmecem za 3 mesto v diviziji. edmontom ne bi smel biti problem.
Darminator
07. 04. 2015 11.56
-1
mislim da sedaj morajo kar 1 tekmo z edmontonom zmagati in potem še calgary za zadnjo 3-tekmo z san jose pa itak da jih pred domačo publiko premagajo in so v končnici.