Hokej

VIDEO: Kopitarju točka, a njegovi Kralji nemočni pri vodilnih Canadiensih

Montreal, 11. 11. 2016 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL izgubilo v gosteh pri Montreal Canadiens z 1:4. Slovenski zvezdnik, kapetan kraljev, Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku moštva iz Kalifornije.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Los Angeles Kings
    02:43
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks
    01:50
    Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks

Vodilna ekipa lige NHL Montreal je začela podjetneje, saj je že po uvodnih 14 minutah obračuna na domačem ledu povedla z 2:0, zadela sta Paul Byron in Daniel Carr. Los Angeles je bil neučinkovit tudi v drugi tretjini. Montreal je z golom Phillipa Danaulta v 30. minuti povišal na 3:0. Kralji so 'power play' izkoristili za častni zadetek v 52. minuti, zadel je Tyler Toffoli, akcijo sta pripravila kapetan Anže Kopitar in Jeff Carter. Končni izid je postavil Alex Galchenyuk manj kot dve minuti pred koncem. Vodstvo Montreala je ubranil izvrstni vratar Carey Price, ki je zbral 23 obramb, 11 od tega v zadnji tretjini. Med tistimi, ki jim ni uspelo zatresti mreže, je bil v drugi tretjini tudi Kopitar, ki je imel obilico smole, preigral je vratarja Montreala Pricea, a nato iz mrtvega kota nesrečno zadel desno vratnico. Price pa je v tretji tretjini izpeljal tudi malo vratarsko mojstrovino, ko je izza gola v ležečem položaju s konico lovilke ustavil Kopitarjev strel, čeprav se je zdelo, da je plošček že v mreži.

Montreal je vpisal še tretjo zmago po vrsti ter ohranil niz nepremaganosti na domačem ledu s še deveto domačo zmago. Montreal tako dobro ni igral na začetku sezone vse od leta 1953. "Iztegnil sem roko in, kot kaže, sem imel srečo. Zgodila se je ena tistih stvari, ko ti občasno pomaga sreča," je bil vesel Price. Nekoliko manj je bil zadovoljen Kopitar, ki je na tekmi iztržil točko, a na koncu s soigralci okusil grenkobo poraza: "Res ne vem, kako mu je uspelo, ampak mu je. Očitno je šlo res za neverjetno obrambo, ki jo bomo lahko še nekajkrat v posnetku spremljali na televiziji." Kralji še naprej ostajajo v Kanadi, kjer bodo na naslednji tekmi kanadske turneje gostovali pri ekipi Ottawa Senators.

Anže Kopitar je zabeležil svojo osmo točko na štirinajstih tekmah v letošnji sezoni. Za Kralje je prispeval dva zadetka in šest podaj.
Anže Kopitar je zabeležil svojo osmo točko na štirinajstih tekmah v letošnji sezoni. Za Kralje je prispeval dva zadetka in šest podaj. FOTO: AP

Na preostalih tekmah so Boston Bruins ugnali Columbus Blue Jackets s 5:2, Pittsburgh Penguins so izgubili z 2:4 pri Minnesota Wild, ekipa Carolina Hurricanes je bila slabša od Anaheim Ducks z 2:4, Detroit Red Wings so na domačem ledu premagali Vancouver Canucks s 3:1, hokejisti Tampa Bay Lightning pa so bili doma boljši od New York Islanders s 4:1. San Jose Sharks so slavili v gosteh pri Florida Panthers s 4:2, Nashville Predators so premagali St. Louis Blues s 3:1, Calgary Flames so bili slabši od Dallas Stars z 2:4, ekipa Arizona Coyotes pa je izgubila z Winnipeg Jets z 2:3.

Izidi Lige NHL:
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 4:1
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 5:2
Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild 2:4
Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 2:4
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 3:1
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4:1
Florida Panthers - San Jose Sharks 2:4
Nashville Predators - St. Louis Blues 3:1
Calgary Flames - Dallas Stars 2:4
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.