Hokej

VIDEO: Kraljevska lekcija Detroita v Los Angelesu, Washington ustavil Columbus tik pred rekordom

Boston, Washington, Los Angeles, 06. 01. 2017 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Serija domačih tekem v ligi NHL se za hokejiste Los Angeles Kings in slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja ni začela po željah. Še naprej neprepričljvi kralji so proti Detroit Red Wings že v prvi tretjini zaostali z 0:3, dvakrat je zadel Thomas Vanek, Anže Kopitar pa s soigralci brez točke ni uspel podaljšati serije dveh zmag (0:4).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Edmonton Oilers
    02:31
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Edmonton Oilers
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Columbus Blue Jackets
    02:34
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Columbus Blue Jackets

Los Angeles Kings so v domačem Staples Centru gostili Detroit Red Wings in na začetku serije domačih tekem je ena najslabših ekip vzhodne konference v tej sezoni kralje nadigrala. Kapetan domačih Anže Kopitar je odigral 17:11 minute tekme, v tem času pa ostal brez točke ali strela na gol. Vse je bilo praktično odločeno že v prvi tretjini, ko so Detroitčani našli nekaj učinkovitosti, s katero se v tej sezoni ravno ne morejo pohvaliti in mrežo Kalifornijcev so rdeča krila zatresla kar trikrat v 20 minutah. Krilni hokejist Thomas Vanek je zadel dvakrat in utišal Staples Center, medtem ko je na drugi strani Jared Coreau s 34 obrambami domače hokejiste spravljal v obup in prvič v karieri obračun končal s "shutoutom". Pri gostih se je z golom in dvema podajama izkazal še center Andreas Athanasiou. "Opravil je izvrstno delo," ga je pohvalil Vanek, strelec devetih golov v tekoči sezoni. "Mislim, da njegova hitrost prinaša drugačen element v našo linijo, jaz sem z njim igral na začetku leta. Nocoj je spet pokazal, da dela razliko," je dodal junak večera. Ob četrtem porazu na zadnjih šestih tekmah je vratar kraljev Jeff Zatkoff zbral 18 obramb, za konec ga je po napaki domačega moštva v zadnji tretjini ukanil še Anthony Mantha in Detroit se je z obrestmi maščeval LA-ju za decembrski poraz v motornem mestu (1:4).

Anže Kopitar se bo moral s soigralci še kako potruditi za letošnji preboj v končnico lige NHL.
Anže Kopitar se bo moral s soigralci še kako potruditi za letošnji preboj v končnico lige NHL. FOTO: AP

"Preprosto nismo dobivali dvobojev," se je pridušal branilec Los Angelesa Drew Doughty. "Predajali smo ploščke na naših 'back-checkih'. Vem, da smo en gol dobili zaradi tega, ker smo izgubili plošček, nato pa smo na 'back-checku' izgubili kritje. Ostali goli so prišli le zaradi izgubljenih dvobojev." In ne le dvoboji: kralji so imeli v prvi tretjini na voljo tudi kazenski strel, a ga je v osmi minuti zastreljal Tanner Pearson. "Imeli smo veliko priložnosti in tudi kazenski strel Tannerja bi lahko spremenil reči," je kalifornijske navijače tolažil trener Darryl Sutter. "Igramo tekme s San Josejem in nato Detroitom, fantje niso tako našpičeni, kot bi morali biti. Detroit je res dobra ekipa v gosteh, a zaslužili smo si več. Moramo biti pripravljeni," je še povedal pred naslednjo tekmo, ki kralje čaka že v noči na soboto po srednjeevropskem času, ko se bodo na domačem ledu pomerili z Minnesoto Wild. Ta je zvečer po preobratu v zadnji tretjini slavila v soseščini pri San Jose Sharks (5:4). V Bostonu je bilo na obračunu Bruins in Edmonton Oilers vse v znamenju slovesa od legendarnega Milta Schmidta, ki je preminil po zadnji tekmi kosmatincev. Ti se spominu na enega svojih najznamenitejših igralcev niso uspeli pokloniti z zmago, Kanadčani so slavili tudi po zaslugi prvega hat-tricka profesionalne kariere Patricka Maroona (4:3).

Washington Capitals so niz Columbus Blue Jackets doma silovito prekinili s "petardo" v mreži moštva, ki je slavilo 16-krat zapored in ostalo zmago od rekorda. Washington je z dvema goloma prednosti povedel v prvi tretjini, ko je po petih minutah igre zadel Daniel Winnik, ki se mu je s petim golom sezone (dosegel ga je z drsalko) pridružil še John Carlson. Nate Schmidt je po dobrih sedmih minutah druge tretjine še povišal prednost Capitals s prvim zadetkom po skoraj točno enem letu, Andre Burakovsky pa je še pred koncem tretjine izkoristil podajo oziroma strel Carlsona za svoj peti gol sezone in 4:0. Zadnji žebelj v krsto modrih je iz težkega kota po petih minutah igre v zadnji tretjini zabil Justin Williams.

Izidi:

Los Angeles Kings ‒ Detroit Red Wings 0:4
(Anže Kopitar: brez točke v 17:11 minute za LA)

Boston Bruins ‒ Edmonton Oilers 3:4
Washington Capitals ‒ Columbus Blue Jackets 5:0
Tampa Bay Lighntning ‒ Nashville Predators 1:6
St. Louis Blues ‒ Carolina Hurricanes 2:4
Chicago Blackhawks ‒ Buffalo Sabres 4:3 (podaljšek)
San Jose Sharks  ‒ Minnesota Wild 4:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

truga
07. 01. 2017 17.08
...Go,Go,Go...Kopi...Go,Go,Go...
brusalija
06. 01. 2017 11.42
ni Kopi v formi, ni klub v formi....
Bigbadjohn
06. 01. 2017 09.39
Ne vem no, če lahko dve zmagi označimo kot niz.... vsaj Slovenci ne. Dva sta par, šele trije so množina....