Hokej

VIDEO: Kralji brez kapetana Kopitarja proti Edmontonu prekinil črn niz

Los Angeles, 18. 11. 2016 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL so Los Angeles Kings, za katere igra Anže Kopitar, premagali Edmonton Oilers. Ob zmagi s 4:2 kraljem še vedno ni pomagal slovenski zvezdnik, saj je poškodovan. Dvakratni prvaki so sicer dosegli osmo zmago v letošnji sezoni in s 17. točkami zasedajo četrto mesto v Pacifiški skupini zahodne konference.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - San Jose Sharks
    02:57
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - San Jose Sharks
  • Vrhunci tekme Minnesota Wild - Boston Bruins
    01:41
    Vrhunci tekme Minnesota Wild - Boston Bruins

Moštvo Los Angeles Kings se je v severnoameriški hokejski ligi NHL znova vrnilo v zmagovalne tirnice. Kralji so vpisali še osmo zmago ter tako prekinili negativni niz štirih porazov. Hokejisti iz Los Angelesa so na domačem ledu s 4:2 premagali Edmonton Oilers. Kapetan kraljev Slovenec Anže Kopitar zaradi poškodbe še ni mogel pomagati soigralcem. Kopitar se je namreč poškodoval 12. novembra na gostovanju pri ekipi Ottawa Senators, uradno gre za poškodbo zgornjega dela telesa. Kralji so na ledu Staples Centra zagospodarili že v prvi tretjini. Po petih minutah dvoboja je mrežo tekmecev zatresel Derek Forbot, nekaj več kot dve minuti kasneje je bil uspešen Tyler Toffoli. Kralji so v drugi tretjini, v prvih devetih minutah tretjine, dovolili, da so se naftarji vrnili in izenačili, zadela sta Darnell Nurse in Oscar Klefbom. A so kralji v 30. minuti po zaslugi Jeffa Carterja znova povedli. Končni izid je v 54. minuti postavil Devin Setoguchi. Kralji ostajajo v Los Angelesu. V noči na nedeljo bodo gostili New Jersey Devils, nato pa v nedeljo sledi še mestni derbi z Anaheim Ducks.

Kopitarjevi soigralci so ob odsotnosti kapetana prekinili serijo štirih zaporednih porazov.
Kopitarjevi soigralci so ob odsotnosti kapetana prekinili serijo štirih zaporednih porazov. FOTO: AP

Buffalo Sabres je kot domačin moral priznati premoč Tampa Bay Lightning, ki je slavila s 4:1, ekipa Philadelphia Flyers pa je bila na domačem ledu popolna uganka za Winnipeg Jets (5:2). Toronto Maple Leafs niso pustili dihati hokejistom Florida Panthers, ki jih je v Kanadi pričakala prava "kanonada" in polom, izgubili so s kar 1:6. Po drugi je imela Ottawa Senators sila slab večer proti Nashville Predators, ki so v gosteh slavili s 5:1. Obračun v St. Louisu med Blues in San Jose Sharks je pripadel domačim hokejistom iz St. Louisa, ki so slavili s 3:2. Devan Dubnyk je s 25 obrambami predstavljal nerešljivo uganko za Boston Bruins, ki je v gosteh z 0:1 klonil proti Minnesota Wild. Dubnyk je vpisal še četrti shutout v tej sezoni, s čimer je na vrhu lestvice. Mikael Granlund je zadel 45 sekund pred koncem obračuna za zmago Minnesote. Hokejisti Dallas Stars so doma s 3:2 premagali Colorado Avalanche. Edina tekma, ki se ni končala po rednem delu, je bila v Vancouverju, kjer so tamkajšnji domačini Canucks Arizono Coyotes odpravili s 3:2. Odločilni gol je dal Ben Hutton.

Liga NHL, izidi:
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4:2
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1:4
Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 5:2
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 6:1
Ottawa Senators - Nashville Predators 1:5
St. Louis Blues - San Jose Sharks 3:2
Minnesota Wild - Boston Bruins 1:0
Dallas Stars - Colorado Avalanche 3:2
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3:2*
Anaheim Ducks - New Jersey Devils 3:2

* po podaljšku

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.