Hokej

Kralji dvakrat zaostajali, a na koncu slavili s 6:2

Glendale, 03. 02. 2016 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings je v ligi NHL na 50. tekmi prišel do 31 zmage. Kralji so v gosteh pri Arizona Coyotes slavili s 6:2. Pomemben delež pri zmagi je z dvema podajama vpisal Anže Kopitar, ki je poskušal priti tudi do gola, a zaman, niti eden od petih strelov proti nasprotnim vratom ni končal v mreži.

Anže Kopitar in Jonathan Quick
Anže Kopitar in Jonathan Quick FOTO: AP

Dvoboj tihomorskih rivalov, kralji so prvič stopili na led po premoru zaradi tekme vseh zvezdnikov v ligi NHL, je imel lastnosti derbija, domači hokejisti so kar dvakrat povedli z golom razlike, a so se kralji vsakič vrnili ter nazadnje slavili s prednostjo kar štirih zadetkov. Arizona je povedla že v sedmi minuti z zadetkom Jordana Martinooka, v drugi tretjini, v 24. minuti, je Jake Muzzin ob power playu izenačil na 1:1, plošček sta pripravila Anže Kopitar in Drew Doughty, natanko tri minute kasneje je Arizona znova povedla, uspešen je bil Anthony Duclair. Kralji pa niso popustili in konec tridesete minute je prav tako ob power playu na 2:2 izenačil Alec Martinez po akciji naveze Doughty-Kopitar. Do konca druge tretjine, v kateri so gostje kar štirikrat zadeli, si je Los Angeles zagotovil že dva gola prednosti, zadela sta Marian Gaborik in Dustin Brown, v zadnji tretjini pa sta bila uspešna še enkrat Brown in za konec Vincent Lecavalier. Vodilno ekipo pacifiške skupine v noči na petek po slovenskem času čaka še ena tekma proti tekmecu iz iste divizije, pomerili se bodo z Anaheim Ducks, ki je ponoči s 3:2 ugnal divizijske tekmece San Jose Sharks s 3:2. Kralje nato čaka sedem zaporednih tekem v gosteh. Sila pester hokejski večer je postregel s kar 12 dvoboji, med katerimi pa se le ena tekme ni končala že po rednem delu.

V Bostonu so domači kosmatinci klonili v podaljšku s 3:4 s Toronto Maple Leafs, za katere je v četrti minuti podaljšane igre zadel P.A. Parenteau. Mestni derbi New Jersey Devils - New York Rangers je s 3:2 pripadel domačim hokejistom z nasprotne strani reke Hudson. Domače zmage so se veselili tudi New York Islanders, ki so s 5:3 ugnali Minnesota Wild. Philadelphia Flyers so bili na domačem ledu boljši od Montreal Canadiens s 4:2, Pittsburgh Penguins pa so doma s 6:5 premagali Ottawa Senators. Sidney Crosby je bil najboljši pingvin s tremi zadetki, gre za njegov prvi pravi hat-trick v zadnjih petih letih.

Washington Capitals so bili brez suspendiranega kapetana Aleksandra Ovečkina nemočni proti Florida Panthers, ki so vodilno ekipo vzhodne konference in najboljše moštvo lige NHL ugnali s 5:2. St. Louis Blues je slavil z 1:0 pri Nashville Predators, Dallas Stars so zmagali v gosteh pri Winnipeg Jets s 5:3. Aktualni prvaki lige NHL, vodilna ekipa zahoda, Chicago Blackhaws, so z 2:1 premagali Colorado Avalanche, medtem ko so bili člani moštva Edmonton Oilers s 5:1 boljši od Columbus Blue Jackets.

Izidi:

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs           3:4 (podaljšek)
New Jersey Devils - New York Rangers          3:2
New York Islanders - Minnesota Wild           5:3
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens      4:2
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators         6:5
Washington Capitals - Florida Panthers        2:5
Nashiville Predators - St. Louis Blues        0:1
Winnipeg Jets - Dallas Stars                  3:5
Colorado Avalanche - Chicago Blackhaws        1:2
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets       5:1
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings           2:6
Anaheim Ducks - San Jose Sharks               3:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
03. 02. 2016 14.06
+3
JAMES23
03. 02. 2016 13.49
+3
ka si nor sidnika pa kar 3 gole...waw...aja po petih letih...:DD
MaunelNeuer
03. 02. 2016 14.06
+1
pa slabo spremljaš NHL, kdo je bil prejšnji 2 leti MVP rednega dela?
felix59 drugič
03. 02. 2016 09.11
-8
Bravo Kralji ulice !!