Hokej

VIDEO: Kralji izgubili na domačem ledu, Crosby z novim mejnikom

Los Angeles, 17. 02. 2017 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Arizona Coyotes je v ligi NHL v gosteh premagala Los Angeles Kings s 5:3. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 21 minutah in 23 sekundah ob treh strelih dosegel tudi podajo pri zadnjem golu na tekmi v zadnji minuti, s katerim pa so domači le ublažili poraz.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers
    03:53
    Vrhunci tekme Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers
  • Vrhunci tekme New York Islanders - New York Rangers
    03:01
    Vrhunci tekme New York Islanders - New York Rangers
  • Sidney Crosby dosegel nov mejnik v karieri
    01:15
    Sidney Crosby dosegel nov mejnik v karieri
Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP
Prva zadetka sta padla na začetku tekme, v peti in šesti minuti prve tretjine sta Brendan Perlini in Tobias Rieder zadela v razmaku 16 sekund. V deveti minuti tretje tretjine je na 1:2 znižal Tanner Pearson. Le minuto in 17 sekund pozneje je Perlini s svojim drugim golom na tekmi povišal prednost gostov, Dustin Brown je v 12. minuti znova znižal zaostanek domačih na en gol. Jordan Martinook je v 15. in 19. minuti povišal prednost gostov na 5:2, Pearson pa je 23 sekund pred koncem po podaji Kopitarja postavil končni izid. Kralji tako ostajajo deveti v zahodni konferenci, Arizona pa je predzadnja.
Kanadčan Antoine Vermette, igralec Anaheim Ducks, je dobil prepoved igranja na desetih tekmah, ker je 15. februarja v 13. minuti zadnje tretjine po sodniškem metu sodnika Shandorja Alphonsoja, ki je bil obrnjen s hrbtom proti njemu, s palico udaril po stegnu. Vermette bo zato dobil 97.222 ameriških dolarjev nižjo plačo.
Na zadnjih štirih tekmah so kralji dobili kar 18 zadetkov, kar ni po godu Anžetu Kopitarju. "Seveda je to preveč in večina od teh je posledica naših napak, precej velikih napak. To pa nas v tem trenutku ubija," je za lakingsinsider.com povedal Hrušičan, ki se je dotaknil tudi teh porazov proti nižjeuvrščenim ekipam in samega stanja na lestvici: "Glede na to, kako je zdaj videti lestvica, bomo morali dobiti večino preostalih tekem. Ni pomembno, ali je ekipa v spodnjem ali zgornjem delu lestvice. Potrebujemo točke in na to se bomo osredotočili." Kopitar je prvič v napadu zaigral z novincem Adrianom Kempejem. "Ima hitrost, kar je pokazal. To je bila zanj prva tekma, menim, da mora biti malce bolj sproščen v naslednjih tekmah. Toda zna drsati, zna pripraviti akcije, tako da mislim, da bo z njim vse v redu," je novega soigralca pohvalil slovenski zvezdnik. Kempe mu je vrnil s hvalospevi: "Igrati z Anžetom pomeni, da je vse lažje, ker je izjemen igralec. Trudil sem se, držal palico na ledu, on pa mi je pripravil veliko prostora. Res je izvrstnem igralec in z njim igrati je res lahko."

Sidney Crosby (levo) je dosegel nov jubilej.
Sidney Crosby (levo) je dosegel nov jubilej. FOTO: Reuters

Kapetan Pittsburgh Penguins, druge ekipe vzhodne konference, Sidney Crosby je bil z dvema podajama in odločilnim zadetkom 21 sekund pred koncem podaljška prvo ime dvoboja z Winnipeg Jets, ki ga je njegova ekipa dobila s 4:3. Pri podaji Chrisu Kunitzu je Crosby v sedmi minuti tekme dosegel tisoč točk kot oseminosemdeseti igralec in dvanajsti najhitrejši doslej v zgodovini NHL. Minnesota Wild, prva ekipa zahoda in druga lige, je doma s 3:1 odpravila Dallas Stars, izkazal se je predvsem vratar Darcy Kuemper s 34 obrambami. V dresu Edmonton Oilers, ki so s 6:3 premagali Philadelphia Flyers, se je izkazal prvi strelec lige Connor McDavid z golom in dvema podajama. S 66 točkami ima dve prednosti pred Crosbyjem. V newyorškem obračunu med Islanders in Rangers so bili s 4:2 boljši prvi, Andrew Ladd je zadel dvakrat za zmagovalce. New Jersey Devils so doma z 0:3 izgubili proti Ottawa Senators, Mike Condon je z 21 obrambami petič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Buffalo Sabres so z 2:0 premagali Colorado Avalanche, Robin Lehner pa je dosegel svoj peti karierni "shutout". St. Louis Blues pa so s 4:3 odpravili Vancouver Canucks, Alexander Steen in Vladimir Tarasenko sta z zadetkoma v zadnji tretjini poskrbela za zmago domačih. Kevin Shattenkirk je zbral tri podaje.

Izidi:

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes    3:5
New York Islanders - New York Rangers  4:2
New Jersey Devils - Ottawa Senators    0:3
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets    4:3 (podaljšek)
Buffalo Sabres - Colorado Avalanche    2:0
Minnesota Wild - Dallas Stars          3:1
St. Louis Blues - Vancouver Canucks    4:3
Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers  6:3
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.