Hokej

VIDEO: Kralji na dolgo pot z lepo zmago in brez točke svojega slovenskega kapetana, deset golov v mreži Colorada

Los Angeles, Montreal, 11. 12. 2016 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings so s kapetanom Anžetom Kopitarjem na zadnji domači tekmi pred serijo gostovanj hitro opravili z Ottawo (4:1). Veteran Trevor Lewis, ki ne zadeva pogosto, je poleg gola prispeval tudi podajo, že na začetku prve tretjine pa sta Jeff Carter in Alec Martinez poskrbela za zanesljivo vodstvo. Kopitar ni vknjižil točke.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL tokrat gostili Ottawa Senators in slavili zanesljivo zmago s 4:1. Kapetan kraljev Anže Kopitar je na zadnji tekmi v domači dvorani Staples Center za naslednje tri tedne odigral slabih 22 minut, vendar ostal brez gola, podaje ali strela na gol. Blestel je veteran Trevor Lewis, ki je dosegel gol in podajo, v uvodni tretjini sta se med strelce vpisala Jeff Carter in Alec Martinez, v zadnji pa je po podaji Lewisa končni izid zapečatil Marian Gaborik s težko pričakovanim prvim zadetkom sezone. Vratar Petr Budaj, ki je to sezono vskočil iz lige AHL po poškodbi Johnatana Quicka, je zbral 19 obramb in podajo pri Carterjevem golu. Kralji bodo zdaj nekaj časa gostovali; naslednja tekma jih čaka v torek pri Buffalo Sabres. Lewis je dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala, ključen za kralje, vendar pa še ni dosegel več kot devet golov v NHL. Zdaj jih ima samo to sezono že pet, vključno z današnjim izjemno pomembnim golom, ki ga je dosegel 0,5 sekunde pred koncem druge tretjine, v kateri so gosti iz Ottawe sicer povsem dominirali. "Vedel sem, da nimamo več veliko časa. Le poskušal sem čim prej priti do gola in uspelo mi je," je dejal Lewis o svojem odločilnem zadetku in dodal, da je bilo za ekipo najpomembnejše zgodnje vodstvo z 2:0, ki so si ga kralji priigrali v uvodni tretjini: "To je bilo najpomembnejše. Ko tekmo praktično začneš z dvema goloma, si naredil že veliko."

Anže Kopitar se zdaj odpravlja na kar tritedensko pot po različnih koncih ZDA.
Anže Kopitar se zdaj odpravlja na kar tritedensko pot po različnih koncih ZDA. FOTO: AP

Vodilna ekipa prvenstva NHL Montreal Canadiens se je v domači dvorani znesla nad gosti iz Kolorada. Kanadčani so namreč v "strelskih vajah" kar z 10:1 premagali Colorado Avalanche, kar je najvišja domača zmaga Montreala vse od leta 1996, ko so se vselili v Bell Centre. To sezono pa so hokejisti Montreala tudi sami doživeli podoben poraz, ko so 4. novembra izgubili z 0:10 v gosteh pri Columbusu. "Tudi sami smo šli čez podobno na začetku sezone, a se nismo preveč sekirali zaradi tega, saj smo se zavedali, da ena tekma še ne naredi kluba. Danes očitno tekmeci niso pokazali vsega, kar znajo, tako kot tudi mi nismo na tekmi v Columbusu," je dejal Max Pacioretty, ki je tokrat dosegel štiri gole. Brian Flynn je dodal dva gola v uvodni tretjini, v kateri so gostitelji dosegli kar šest zadetkov.

Izidi:

Los Angeles Kings ‒ Ottawa Senators 4:1
(Anže Kopitar: brez točke v 21:45 minute za LA)

Philadelphia Flyers ‒ Dallas Stars 4:2
Toronto Maple Leafs ‒ Boston Bruins 4:1
Montreal Canadiens ‒ Colorado Avalanche 10:1
Pittsburgh Penguins ‒ Tampa Bay Lightning 4:3
Florida Panthers ‒ Vancouver Canucks 4:2
Columbus Blue Jackets ‒ New York Islanders 6:2
Arizona Coyotes ‒ Nashville Predators 4:1
Calgary Flames ‒ Winnipeg Jets 6:2
San Jose Sharks ‒ Carolina Hurricanes 4:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.