Hokej

VIDEO: Kralji nazaj na zmagovita pota z dramatično zmago nad prvaki, kapetan Kopitar brez točke

Los Angeles, 04. 11. 2016 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z zadetkom Nicka Dowda v podaljšku so hokejisti Los Angeles Kings pred domačimi navijači v ligi NHL prekinili niz treh porazov in s 3:2 ugnali branilce naslova Pittsburgh Penguins. Slovenski reprezentant in kapetan kraljev Anže Kopitar ni prispeval kakšne podaje oziroma zadetka.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Edmonton Oilers
    02:42
    Vrhunci tekme New York Rangers - Edmonton Oilers
  • Vrhunci tekme Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs
    01:51
    Vrhunci tekme Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs

Poleg Nica Dowda, ki je po dobrih dveh minutah odločil podaljšek in Los Angeles Kings prinesel prestižen skalp branilcev Stanleyjevega pokala Pittsburgh Penguins, sta se izkazala tudi Trevor Lewis in Matt Greene. Tudi z njunima zadetkoma so kralji uspeli prekiniti niz treh porazov, medtem ko je vratar Peter Budaj zbral 21 obramb. Dvakrat je za Pittsburgh zadel Sidney Crosby, ki je zdaj na zadnjih petih obračunih že šestkrat zatresel mrežo nasprotnikov, a to ni bilo dovolj za prvake, pri katerih je Marc-Andre Fleury ustavil 24 strelov v neuspešnem lovu na peto zaporedno zmago. Kralji so v podaljšku sicer zapravili igro z igralcem več, a je nato Dowd prišel sam pred Fleuryja in ga z bekendom ukanil za svoj drugi zadetek v ligi. Los Angeles, pri katerem slovenski kapetan Anže Kopitar ni prispeval nobene točke, še naprej blesti v podaljških (ostaja stoodstoten), medtem ko po rednem delu v tej sezoni še ni zmagal. Lewisov srečen zadetek je prekinil tudi 205 minut in 25 sekund čakanja na tresenje nasprotne mreže, kralji namreč na zadnjih nekaj obračunih sploh niso zadeli.

Kopitar (v temnem dresu) pred vratarjem Pittsburgha Fleuryjem.
Kopitar (v temnem dresu) pred vratarjem Pittsburgha Fleuryjem. FOTO: AP

Kljub odmevni zmagi, za trenerja Darryla Sutterja je bila jubilejna 600. v ligi NHL, pa so Kralji še vedno pod 50-odstotnim izkupičkom. Na prvih enajstih tekmah sezone so zabeležili pet zmag in doživeli šest porazov. V domači dvorani Staples Center imajo zdaj razmerje zmag in porazov 4-2. Los Angeles Kings bodo naslednjo tekmo igrali 5. novembra doma proti Calgaryju. Na drugih tekmah večera so New York Islanders doma po kazenskih strelih izgubili proti Philadelphii z 2:3, Buffalo je moral priznati premoč Torontu (1:2), oba gola za Kanadčane je dosegel 19-letni novinec Mitchell Marner, New York Rangers pa so s 5:3 odpravili Edmonton. Washington Capitals so tudi po zaslugi dveh zadetkov Aleksandra Ovečkina po podaljšku s 4:3 odpravili Winnipeg Jets, Florida Panthers so z identičnim izidom premagali New Jersey Devils, dva gola za zmagovalce je dosegel Vincent Trocheck, Boston Bruins pa so v gosteh po kazenskih strelih (odločila je šele deseta serija) ugnali Tampo Bay Lightning. Ottawa Senators so z 1:0 premagali Vancouver Canucks, Dallas Stars, pri katerih je Tyler Seguin zbral štiri podaje, Jamie Benn pa tri, je s 6:2 odpravil St. Louis Blues, Chicago Blackhawks so bili s 4:0 boljši od ekipe Colorado Avalanche, Marian Hossa je zadel dvakrat, Arizona Coyotes pa so s 3:2 po kazenskih strelih premagali Nashville Predators, Calgary Flames so v gosteh pri San Joseju zmagali s 3:2 po rednem delu. Osemnajstletni Matthew Tkachuk je prispeval dva zadetka za zmagovalce.

Izidi:

Los Angeles Kings ‒ Pittsburgh Penguins 3:2*
Anže Kopitar (Kings) 2 strela v 21:40 minutah.

New York Islanders ‒ Philadelphia Flyers 2:3**
Buffalo Sabres ‒ Toronto Maple Leafs 1:2
New York Rangers ‒ Edmonton Oilers 5:3
Washington Capitals ‒ Winnipeg Jets 4:3*
Florida Panthers ‒ New Jersey Devils 4:3*
Tampa Bay Lightning ‒ Boston Bruins 3:4**
Ottawa Senators ‒ Vancouver Canucks 1:0
Dallas Stars ‒ St. Louis Blues 6:2
Chicago Blackhawks ‒ Colorado Avalanche 4:0
Arizona Coyotes ‒ Nashville Predators 3:2**
San Jose Sharks ‒ Calgary Flames 2:3
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.