Hokej

VIDEO: Kralji niso uspeli pogasiti Plamenov, Kopitarju točka ob novem porazu v bitki za končnico

Calgary, 01. 03. 2017 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL je ekipa Los Angeles Kings na 63. tekmi v rednem delu sezone gostovala pri ekipi Calgary Flames. Anže Kopitar in soigralci pa so doživeli drugi zaporedni poraz po podaljšku. Kanadsko moštvo je slavilo z 2:1, Kopitar pa je v svojo statistiko vpisal podajo za edini zadetek Kraljev.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Washington Capitals
    02:32
    Vrhunci tekme New York Rangers - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Minnesota Wild
    02:13
    Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Minnesota Wild
Anže Kopitar je dosegel 36. točko v sezoni. To je bila njegova 30, podaja, dosegel pa je še šest zadetkov.
Anže Kopitar je dosegel 36. točko v sezoni. To je bila njegova 30, podaja, dosegel pa je še šest zadetkov. FOTO: AP

Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški hokejski ligi NHL doživeli nov poraz. Z 2:1 so se zmage ponoči po slovenskem času v Calgaryju šele po podaljšku veselili domači Flames. Kopitar je na tekmi vpisal podajo za vodilni gol ekipe iz Kalifornije, ki ga je v 9. minuti dosegel Tanner Pearson, v 30. minuti je izenačil Michael Ferland, za zmago gostiteljev pa je v drugi minuti podaljška poskrbel T.J. Brodie. Pri kraljih se je ob svojem prvencu za to ekipo najbolj izkazal vratar Ben Bishop, ki je odigral prvo tekmo z novo sredino, odkar se je pred dvema dnevoma pridružil Los Angelesu iz Tampe, prikazal nekaj odličnih obramb, skupno 28, največ v drugi tretjini, kjer je ohranil kralje v igri. "Vidi se, da sem prišel v izkušeno ekipo, veteransko. Vsak dobro ve, kaj se od njega pričakuje. Zelo sem vesel, da sem postal del tega. Upam, da bom pomagal ekipi do čim več točk in da nam bo uspelo priti do končnice. To je naš cilj, a hokej je nepredvidljiv," je po tekmi dejal Bishop in priznal, da ga je nenadna selitev iz ekipe, ki nima več upanja na nadaljevanje prvenstva, v ekipo, ki se še bori za končnico, malo presenetila. "Nisem bil ravno presenečen, a česa takšnega ne moreš pričakovati. In verjeti, dokler se ti ne zgodi. Zdaj me čaka nekaj prilagajanja, a kot sem rekel, gre za odlično ekipo fantov in veselim se, da bom še lahko igral," je še povedal novi vratar kraljev.

Ekipa iz Kalifornije je na lestvici zahodne konference deveta in eno mesto od položaja, ki vodi v končnico. Tam je ob tekmi manj in točki več St. Louis, ki je z 1:2 izgubil domačo tekmo proti Edmonton Oilers. Slednji se lahko zahvalijo vratarju Camu Talbotu, ki je najbolj zaslužen, da si Edmonton obeta prvi nastop v končnici prvenstva NHL po letu 2006. Talbot je zbral 25 obramb, zadetka pa sta dosegla Milan Lučić in Mark Letestu. Los Angeles Kings zdaj čaka nekaj tekem v domači dvorani Staples Center; najprej bodo po prostem večeru v četrtek doma gostili osmouvrščeno ekipo vzhoda, Toronto Maple Leafs.

Izidi:
Calgary Flames - Los Angeles Kings 2:1*
Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche 4:0
New York Rangers - Washington Capitals 1:4
Boston Bruins - Arizona Coyotes 4:1
Buffalo Sabres - Nashville Predators 4:5*
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 1:0*
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:2**
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 5:6
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 1:2
Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 3:2
Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 2:3*
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3:1

*po podaljšku
**po kazenskih strelih
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.