Hokej

VIDEO: Kralji ohranili teorijo za končnico

Los Angeles, 30. 03. 2017 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v Calgaryju zmagali s 4:1 in tako ohranili teoretične možnosti za uvrstitev v končnico. Šest tekem pred koncem rednega dela za osmim mestom oziroma St. Louisom zaostajajo enajst točk. Anže Kopitar je prispeval gol in podajo, vratar Los Angelesa Ben Bishop pa je ubranil 25 strelov.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Calgary Flames - Los Angeles Kings
    01:59
    Vrhunci tekme Calgary Flames - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks
    01:50
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je prispeval gol in podajo, vratar Los Angelesa Ben Bishop pa je ubranil 25 strelov. Poleg Kopitarja, ki je zadel za 3:1, so bili natančni še Jarome Iginla, Trevor Lewis in Jeff Carter. Calgary, ki ima pred kralji zdaj 12 točk prednosti, je zamudil priložnost, da si zagotovi končnico. "Še vedno smo v odličnem položaju, še vedno smo samozavestna ekipa. Danes nismo imeli svojega dneva, a zaradi tega pri nas ni nobene panike," se zaradi poraza ni obremenjeval napadalec Calgaryja Kris Versteeg, njegov soigralec na položaju branilca Michael Stone pa je dodal: "Upam, da smo se iz tega poraza kaj naučili in da bomo že naslednje tekmo proti San Joseju odigrali bilje, učinkoviteje in da se bomo že v petek veselili uvrstitve v končnico." Za ekipo slovenskega zvezdnika Kopitarja pa realnih možnosti za uvrstitev ni, čeprav se še nočejo predati. "Za nas je že zdaj vsaka tekma izločilna. Danes smo igrali na vse ali nič, tako bo tudi na naslednjih tekmah. Danes nam je šlo, kot smo si želeli, posledica je zmaga," je dejal Iginla. Calgary je sicer že v četrti minuti povedel, ko je v polno zadel Dougie Hamilton, toda gostje so prek Lewisa, ki je odigral svojo jubilejno 500. tekmo v NHL izenačili.

Jarome Iginla
Jarome Iginla FOTO: AP

Iginla - sedem sezon je igral v Calgaryju, tokrat pa je v Calgaryju nekdanjemu klubu po sedmih sušnih tekmah v dresu druge ekipe vendarle zabil gol, je goste povedel v vodstvo, njegovo delo sta dokončala Kopitar in Carter. "Ne vem točno, koliko tekem sem igral v Calgaryju, te tekme in gola pa zagotovo ne bo pozabil," se bo mogoče tudi svojega zadnjega nastopa pred navijači, ki so ga povzdigovali v nebo, spominjal 39-letni veteran: "Enostavno še ne morem reči, ali se bom upokojil ali ne. Zdaj bom videl, kako se bo redni iztekel, če se ne bo po naših željah, si bom vzel dopust z družino, potem pa se odločil." Kings bodo naslednjo tekmo igrali iz petka na soboto, in sicer znova v Kanadi proti Vancouvru. Možnosti, da se Los Angeles izvleče iz neugodnega položaja so manjše tudi zaradi dejstva, da odlično formo kaže tudi njegov tekmec za osmo mesto St. Louis Blues, ki je tokrat zabeležil šesto zmago v zadnjih sedmih tekmah. S 3:1 je v gosteh ugnal Arizono, na lestvici prehitel tako Calgary kot Nashville in se prebil na šesto mesto zahodne konference. Novi zmagi pa sta vknjižili tudi vodilni ekipi lige Washington in Chicago. Capitals so bili v Denverju s 5:3 boljši od Colorada. Vodili so že s 4:1, domači so izid znižali na 4:3, dvome o zmagovalcu pa je slabi dve minuti pred koncem razblinil Danec Lars Eller. Še bolj prepričljiv je bil Chicago, v Pittsburghu je domačo ekipo premagal s 5:1. Patrick Kane tokrat gola ni dosegel, je pa prispeval dve podaji, ker na drugi strani Sidney Crosby točke ni dosegel, je zdaj sam na drugem mestu najučinkovitejših igralcev sezone. Za Connorjem McDavidom iz Edmontona zaostaja pet točk.

Izidi:
Calgary Flames - Los Angeles Kings      1:4
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks   1:5
Colorado Avalanche - Washington Capitals   3:5
Arizona Coyotes - St. Louis Blues   1:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.