Hokej

VIDEO: Washington slavil v Bostonu, Los Angeles po podaljšku premagal Chicago

Los Angeles, 09. 04. 2017 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je po podaljšku premagalo Chicago Blackhawks s 3:2. Kapetan kraljev Anže Kopitar je ekipi pri vseh zadetkih pripomogel s tremi podajami, medtem ko so gole dosegli Tyler Toffoli, Dustin Brown, v podaljšku pa še Drew Doughty.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins
    04:38
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Washington Capitals
    02:36
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Washington Capitals


Za hokejisti najmočnejše lige na svetu je pester večer, saj je bilo na sporedu kar 14 tekem. Zadnje mesto v končnici so si priborili igralci Toronto Maple Leafs, ki so s 5:3 premagali branilce naslova Pittsburgh Penguins in se tako prvič v štirih letih prebili v končnico. Gole za Toronto so dosegli James van Riemsdyk, Tyler Bozak, Kasperi Kapanen, Connor Brown in Auston Matthews, medtem ko so bili za branilce naslova uspešni Phil Kessel, Sidney Crosby in Jake Guentzel. Do nove zmage so prišli kralji, ki pa nimajo več možnosti za končnico. Kljub temu je bila njihova tekma nekaj posebnega, saj se je od komentatorske kabine poslovil njihov dolgoletni prvi reporterski glas Bob Miller. Najlepše darilo je ekipa Millerju poklonila kar na ledu, saj je Drew Doughty zadel po 27 sekundah podaljška in ekipi priboril zmago. "Zelo ponosni smo, ko igramo za ta klub in Bob je bil ves ta čas z nami. Svoj gol in zmago ekipe bi posvetil njemu in gledalcem, občutek ob zmagi je res fantastičen. Danes sem sprejel odlično podajo Jeffa Carterja, tekma je bila zabavna, vesel sem zmage," je po tekmi dejal strelec odločilnega gola Doughty.

Jarome Iginla
Jarome Iginla FOTO: AP

Poleg Anžeta Kopitarja je v statistiko tri podaje vnesel tudi Carter, medtem ko je v vratih Jonathan Quick dosegel 25 obramb. Za Chicago sta gola dosegla Artemi Panarin in Jonathan Toews, medtem ko je Corey Crawford ubranil 23 strelov. Dve tekmi sta se končali po podaljšku. Poleg Kopitarjevih kraljev so dodatne minute na ledu prebili še Detroit Red Wings in Montreal Canadiens, kjer so s 3:2 zmagali slednji. Na dveh tekmah tudi podaljšek ni bil dovolj, zato so odločali kazenski streli. Carolina Hurricanes so morali s 4:5 priznati premoč St. Louis Blues, Dallas Stars pa so bili s 4:3 boljši od Colorado Avalanche.

V ostalih tekmah so Ottawa Senators s 3:1 premagali New York Rangers, z enakim izidom so zmago slavili tudi San Jose Sharks nad Calgary Flames. Boston Bruins so s takim izidom izgubili proti Washington Capitals, enaka usoda je doletela Arizona Coyotes proti Minnesota Wild. Vancouver Canucks so morali z 2:3 priznati premoč Edmonton Oilers, Philadelphia Flyers so s 4:2 ugnali Columbus Blue Jackets, New Jersey Devils so z 2:3 klonili proti New York Islanders, Florida Panthers so s 3:0 premagali Buffalo Sabres, Winnipeg Jets pa Nashville Predators z 2:1.

Izidi:

Ottawa Senators - New York Rangers          3:1
Boston Bruins - Washington Capitals         1:3
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks      3:2 (podaljšek)
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens      2:3 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - St. Louis Blues       4:5 (kazenski streli)
Dallas Stars - Colorado Avalanche           4:3 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers         2:3
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 4:2
New Jersey Devils - New York Islanders      2:4
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins   5:3
Florida Panthers - Buffalo Sabres           3:0
Winnipeg Jets - Nashville Predators         2:1
Arizona Coyotes - Minnesota Wild            1:3
San Jose Sharks - Calgary Flames            3:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.