Hokej

VIDEO: Los Angeles se je znesel nad Edmontonom, Pittsburgh pa nad Philadelphio

Los Angeles, 03. 01. 2018 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL gostovali v Kanadi pri Edmonton Oilers in slavili visoko zmago s 5:0. Dva gola je k zmagi prispeval Dustin Brown, vratar Jonathan Quick je zbral 32 obramb in še tretjič v sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, izkazal pa se je tudi kapetan kraljev Anže Kopitar, ki je prispeval dve podaji.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning
    03:03
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
    02:17
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP
Anže Kopitar je sicer poskrbel za manjši preplah v ekipi, ko je pri naletu na bando v drugi tretjini utrpel udarec v levo ramo, a se je nato še vrnil na led. Trener moštva Jonh Stevens je po tekmi za LA Kings Insider dejal, da je po njegovem vedenju z njim vse v redu in tudi Kopitar je v pogovoru s svojim tiskovnim predstavnikom Luko Dolarjem po tekmi potrdil, da ne gre za nič hujšega in da bo tudi na naslednji temi proti Calgaryju lahko zaigral. Po enkrat so za goste zadeli še Andy Andreoff, Marian Gaborik in Adrian Kempe ter pomagali prizadejati naftarjem še četrti zaporedni poraz. Za gostitelje, ki so v nedeljo prav tako z 0:5 izgubili proti Winnipegu, je vratar Cam Talbot zbral 28 obramb. "Menim, da smo odigrali dobro hokejsko tekmo. Bila je zelo napeta, ne glede na to, kaj kaže končni rezultat. Zelo dobro smo odigrali uvodno tretjino, obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, v zadnji tretjini pa je tekmo odločila igra z igralcem več na ledu," je po tekmi dejal trener kraljev Stevens. Kralje, ki so trenutno tretja najboljša ekipa lige NHL, naslednja tekma čaka v četrtek, ko bodo v olimpijskem Calgaryju gostovali še pri enem tekmecu pacifiške skupine - pri domačih Flames.

Marc-Andre Fleury
Marc-Andre Fleury FOTO: AP

Dvakratni zaporedni prvaki NHL Pittsburgh Penguins so v gosteh s 5:1 premagali Philadelphia Flyers in tudi na tej tekmi so štirje zadetki zmagovite ekipe padli v eni tretjini - v drugi. Ryan Reaves je k zmagi prispeval gol in podajo, šele svoj drugi zadetek to sezono. Po enkrat so v drugi tretjini zadeli še Phil Kessel z igralcem več, Conor Sheary in Tom Kuhnhackl. Novo zmago so dosegli tudi neposredni tekmeci kraljev v pacifiški skupini, Vegas Golden Knights, vodilna ekipa zahodne konference. Tokrat so v kockarski Meki gostili Nashville Predators in za svojo osmo zaporedno zmago slavili s 3:0. Spet se je izkazal vratar Marc-Andre Fleury, ki je za svoj drugi shutout sezone zbral 29 obramb, med strelce pa so se vpisali Reilly Smith, Shea Theodore in Jonathan Marchessault. "Ne bi mogel reči, da sem imel popolno tekmo. Vedno gre lahko še bolje. Tudi ko ti uspe shutout še ne pomeni, da ne bi mogel ničesar storiti bolje. Vem, da me čaka še nekaj dela, a takšna zmaga je vsekakor lepa nagrada," je po tekmi dejal Fleury.

Izidi:
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings         0:5
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins   1:5
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning   0:2
New York Islanders - Boston Bruins          1:5
Carolina Hurricanes - Washington Capitals   4:5 (podaljšek)
Montreal Canadiens - San Jose Sharks        1:4
St. Louis Blues - New Jersey Devils         3:2 (kazenski streli)
Minnesota Wild - Florida Panthers           5:1
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets        1:2
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets          3:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks           5:0
Vegas Golden Knights - Nashville Predators  3:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.