Hokej

VIDEO: Kralji so se znesli nad plenilci, Kopitar do jubileja, Jagru pa nov mejnik

Nashville, 23. 12. 2016 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL gostovali pri Nashville Predators in dosegli visoko zmago s 4:0. Kapetan kraljev Anže Kopitar je bil bolj razigran kot na zadnji tekmi proti Columbusu; tokrat je v 17 minutah in pol k zmagi prispeval podajo, svojo že 700. v prvenstvu NHL, trikrat pa je poskusil tudi s strelom na gol.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins
    02:24
    Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Boston Bruins
    02:23
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Boston Bruins
  • Anže Kopitar z novim jubilejom v ligi NHL
    01:06
    Anže Kopitar z novim jubilejom v ligi NHL
  • Čeh Jaromir Jagr je dosegel nov mejnik v ligi NHL
    01:20
    Čeh Jaromir Jagr je dosegel nov mejnik v ligi NHL
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr FOTO: AP
Ta tekma v gosteh, še šesta od devetih zapovrstjo, ki čakajo kralje, je imela domač pridih za Nica Dowda, ki je doma iz Alabame, saj se je vpisal med strelce, izkazal se je tudi vratar Peter Budaj z 28 obrambami, 12 jih je dosegel samo v uvodni tretjini. Med strelce so se vpisali še Nick Shore, Jeff Carter in Devin Setoguchi. Los Angeles Kings pa še niso končali dolgega gostovanja; v noči na soboto po srednjeevropskem času jih čaka tekma proti Dallas Stars. Florida Panthers so sicer z 1:3 izgubili proti Boston Bruins, a zvezdnik panterjev Čeh Jaromir Jagr je dosegel nov mejnik. Zdaj je namreč sam na drugem mestu po številu doseženih točk v NHL, tako da zaostaja le še za legendarnim Waynom Gretzkyjem. Štiriinštiridesetletni veteran je vpisal 1888. točko s podajo pri edinem golu panterjev v tretji tretjini, ki ga je dosegel Aleksander Barkov. A češki olimpijski junak ima pred seboj še dolgo pot, da bi ujel Gretzkyja, ki ima za zdaj kar 969 točk več; skupno jih je namrteč v karieri NHL dosegel 2857. Tekmo so v čast Jagru prekinili z manjšo slovesnostjo, Čeh pa je prejel spominsko zlato hokejsko palico. "Vse v svoji hokejski karieri zelo cenim, posebna zahvala pa gre mojim navijačem," je dejal Jagr, ki bi najverjetneje že prej prišel do tega dosežka, vendare je med letoma 2008 in 2011 igral v ruskem prvenstvu.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Columbus Blue Jackets so prvič v klubski zgodovini vpisali enajst zmag zapored; potem ko so na zadnje tudi s pomočjo športne sreče po kazenskih strelih premagali Los Angeles Anžeta Kopitarja, so tokrat kar s 7:1 ponižali prvake lige NHL, Pittsburgh Penguins. Zahvaljujoč zmagi, še 22. na zadnjih 31 tekmah, je Columbus prevzel prvo mesto vzhodne konference.

Izidi:
Nashville Predators - Los Angeles Kings     0:4
Buffalo Sabres - Carolina Hurriacanes       1:3
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers     4:0
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 7:1
Montreal Canadiens - Minnesota Wild         2:4
Ottawa Senators - Anaheim Ducks             2:1 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues       5:2
Florida Panthers - Boston Bruins            1:3
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs    0:6
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets           1:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prototip
23. 12. 2016 11.15
+4
kakšno podajo za gol je naredil Kopistar,,res je umetnik hokeja,,,,