Hokej

Kralji v Staples Centru nemočni proti Chicagu

Los Angeles, 30. 11. 2014 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so v tekmi lige NHL na domačem ledu izgubili s Chicagom z 1:4. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar, tokrat se ni vpisal med strelce ali podajalce, ter soigralci so bili nemočni proti razpoloženim tekmecem, za katere je Brad Richards dosegel dva gola.

Edini zadetek za domače je prispeval Jordan Nolan. Poleg Richardsa sta za goste zadela še Daniel Carcillo in Brandon Saad. Obračun tekmecev iz zadnje končnice Stanleyjevega pokala je prinesel majhno zadoščenje poražencem, predvsem Richardsu, ki v zadnji sezoni v finalu zahodne konference ni premagal vratarja Jonathana Quicka, tokrat pa je plošček dvakrat končal v mreži. "Gostovanje pri Los Angelesu je bilo nekako grenko-sladko. Želim si, da bi mi kaj podobnega uspelo na zadnjem gostovanju v Staples Centru, potem bi se mogoče obrnilo drugače," se je tudi Richards spomnil dogajanja pred štirimi meseci. Domači vratar je sicer imel 21 obramb, še manj dela pa je imel gostujoči, Corey Crawford jih je zbral 19, Chicago pa je tudi po njegovi zaslugi serijo gostovanj končal s peto zmago na šestih dvobojih.

Vratar Corey Crawford in druščina se iz Staples Centra vračajo 'brez praske'.
Vratar Corey Crawford in druščina se iz Staples Centra vračajo 'brez praske'. FOTO: Reuters

"Zelo težki tekmeci so. Imajo odlično obrambo in prva dva meseca v sezoni so zanesljivo najboljša ekipa lige," je poraz pospremil domači trener Darryl Sutter. Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v torek, ko bodo v Staples Center prišli hokejisti Bostona.

Poraženi finalisti lanske sezone New York Rangers pa so še tretjič v novi sezoni premagali tekmece iz Philadelphie. Tokrat je bilo 5:2, Derick Brassard pa je k zmagi prispeval dva gola. V newyorškem obračunu pa je bila zasedba New York Islanders boljša od New Jerseyja. Otočani imajo zadnje čase zanesljivega vratarja, Jaroslav Halak je tokrat ustavil 34 strelov tekmecev, po petkovem porazu v Washingtonu pa so se hitro spet vrnili na zmagovito pot in dobili 12. od zadnjih 14 tekem.

Dvoboj v Montrealu se je končal šele po kazenskih strelih; Brian Flynn pa je bil junak gostujoče ekipe iz Buffala, saj je najprej v 54. minuti poskrbel za izenačenje, kot edini izvajalec pa je bil uspešen tudi pri kazenskih strelih in poskrbel za dve točki. Toronto je premagal Washington s 6:2, Tyler Bozak pa se je med strelce vpisal dvakrat. Velik del zaslug za zmago pa ima tudi Jonathan Bernier, ki je proti Aleksandru Ovečkinu in soigralcem zbral 35 obramb.

V San Joseju pa je Logan Couture dokazal, da so hokejisti res trpežni športniki. Napadalec domače ekipe je namreč še dopoldne preživel v bolnišnici, kjer so mu pomagali zaradi težav z očesom, zvečer pa je bil že na ledu in v odlični formi. Proti Anaheimu je dosegel dva zadetka, njegova ekipa je na koncu slavila s 6:4.

Izidi:
New York Rangers - Philadelphia Flyers 5:2
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 3:4 (kaz. streli)
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 6:2
Tampa Bay Lightining - Ottawa Senators 4:1
New York Islanders - New Jersey Devils 3:1
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 2:3
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 2:1
Minnesota Wild - St. Louis Blues 2:3 (kaz. streli)
Colorado Avalanche - Dallas Stars 5:2
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 1:4
Arizona Coyotes - Calgary Flames 0:3
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 6:4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.