Hokej

VIDEO: Kralji visoko izgubili pri St. Louisu, Arizona prekinila serijo domačih porazov

Sacramento, 17. 12. 2014 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa lige Los Angeles Kings je moralapriznati poraz St. Louis Blues z 2:5. Z 2:0 so sicer povedli kralji, v drugi tretjini je bil v šestih minutah dvakrat uspešen Marian Gaborik, Anže Kopitar je podal za njegov drugi gol. A nato so na domačem ledu zagospodarili gostitelji in preobrnili izid.

Prvi mož domačih je bil Vladimir Tarasenko, ki je dosegel hat-trick, ob tem pa zbral še podajo, gola za St. Louis sta v zadnji tretjini prispevala še Jaden Schwartz in Alexander Steen. "Če doseže en zadetek, potem postane lačen. Preseli se na novo raven, kar je pokazal v zadnji tretjini," je mladega ruskega napadalca Tarasenka, ki je dva gola dosegel v zadnjem delu igre, pohvalil trener Bluesa Ken Hitchcock. Tarasenko je dosegel svoj drugi hat-trick v sezoni in pomagal St. Louisu do pete zaporedne zmage. "Los Angeles je res težak tekmec. Ima res dobro moštvo, v minuli sezoni je osvojil naslov prvaka, kar samo še poveča motivacijo," je dejal 23-letni Tarasenko, ki je na 31 tekmah zbral 20 golov in 36 točk. V minuli sezoni je na 64 tekmah dosegel 21 zadetkov oziroma 43 točk, kot novinec pa je na 38 tekmah osemkrat zatresel mrežo. St. Louis je sicer tretja najboljša ekipa zahodne konference, slabše gre kraljem, ki so izgubili že tretjič zaporedoma in pet od zadnjih šestih tekem. "To je res grenak poraz. Ampak moramo pozabiti nanj in iti naprej. V četrtek nas čaka nova tekma in moramo narediti vse, da bomo na njej pravi," je dejal Kopitar.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Visok poraz si je privoščila najboljša ekipa lige Anaheim, ki je z 2:6 izgubila v Torontu in tako končala niz sedmih zmag. Chicago, druga najboljša ekipa lige, je s 5:3 odpravila Minnesoto za 13. zmago na 15 tekmah, Tampa Bay, druga najboljša v vzhodni konferenci, pa je s 3:1 slavila v Philadelphii. Pri zmagi Montreala nad najslabšo ekipo lige Carolino s 4:1 sta največ dela opravila Alex Galchenyuk s tremi zadetki in Max Pacioretty s tremi podajami. Winnipeg je s 5:1 ugnal Buffalo, New York Rangers so s 5:2 zmagali v Calgaryju, Arizona pa je doma po podaljšku premagala Edmonton.

Trije obračuni so se končali po kazenskih strelih, in sicer je Florida z 2:1 ugnala Washington, Nashville je bil s 3:2 boljši od Bostona, Columbus pa je z 1:0 zmagal v Detroitu.

Izidi:
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 1:3
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 4:1
Florida Panthers - Washington Capitals 2:1 (kazenski streli)
Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 5:1
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5:3
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 2:1 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 6:2
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 0:1 (kazenski streli)
Nashville Predators - Boston Bruins 3:2 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 5:2
Calgary Flames - New York Rangers 2:5

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.