Hokej

VIDEO: Kralji za četrto zaporedno zmago s petimi goli zasuli plaz iz Colorada, Kopitarju nova točka

Los Angeles, 02. 02. 2017 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angelesa so se po petih zaporednih gostujočih tekmah vrnili v domači Staples Center in s 5:0 odpihnili ekipo Colorada. Med dobitnike točk se je pri četrti zaporedni zmagi Kraljev vpisal tudi Anže Kopitar, ki je podal za prvi zadetek. Dvakratne prvake lige NHL sedaj čaka nova turneja gostovanj, saj bodo štiri tekme zapored odigrali na tujem.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Colorado Avalanche
    02:45
    Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Colorado Avalanche
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Boston Bruins
    02:24
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Boston Bruins
Anže Kopitar (desno) je prispeval podajo za vodilni zadetek.
Anže Kopitar (desno) je prispeval podajo za vodilni zadetek. FOTO: AP

Los Angeles Kings so se po petih zaporednih gostovanjih po dolgem času vrnili v svoj Staples Center in takoj navdušili domače ljubitelje hokeja in lige NHL. Kralji so namreč s kar 5:0 odpihnili najslabše moštvo lige, Colorado Avalanche. Anže Kopitar je ob visoki zmagi prispeval eno točko, in sicer je slovenski kapetan podal za vodilni zadetek, ki ga je za domačine že v 47. sekundi obračuna prispeval Marian Gaborik. V prvi tretjini so hokejisti iz Kalifornije še dvakrat zatresli nasprotnikovo mrežo, obakrat pa je bil strelec Jeff Carter, ki je se je še utrdil na prvem mestu, kot igralec, ki je za LA dosegel največ točko v letošnji sezoni. Skupno je že pri številki 46 (26 golov, 20 podaj), kar ga uvršča na 14. mesto v celotni ligi. Kopitar je s podajo za prvi gol prišel do številke 31 (6 golov in 25 podaj). Slovenski reprezentant si je na srečanju prislužil tudi eno dvominutno izključitev, in sicer v drugi tretjini. A to ni ustavilo Kraljev, ki so do konca srečanja po zaslugi Dustina Browna in Dwighta Kinga do konca napolnili mrežo Colorada in dosegli četrto zaporedno zmago. V vratih je blestel tudi vratar Peter Budaj, ki je še šeštič v letošnji sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, kar je največ iz med vseh vratarjev v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Varovanci Darryla Sutterja se sedaj opravljajo na novo gostujočo turnejo, saj jih čakajo štiri zaporedna gostovanja. Njihovi nasprotniki na tej turneji pa bodo: Philadelphia Flyers, Washington Capitals, Tamba Bay Lightning in Florida Panthers. Los Angeles je sicer na 51. tekmi rednega dela sezone zabeležil 26 zmago in 25 porazov. Trenutno zasedajo mesta, ki vodijo v končnico, in sicer so sedmo najboljše moštvo zahodne konference, v končnico pa napreduje osem najboljših ekip.

Izidi lige NHL:
Washington Capitals - Boston Bruins 5:3
Calgary Flames - Minnesota Wild 5:1
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 5:0
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.