Hokej

VIDEO: Kralji zmagujejo tudi brez Kopitarja

Los Angeles, 21. 11. 2016 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je moral kapetan Anže Kopitar zaradi poškodbe izpustiti že peto zaporedno tekmo, njegovi soigralci pri Los Angeles Kings nadaljujejo zmagoviti niz. Tretjo zaporedno zmago so dosegli proti Anaheim Ducks s 3:2, junak pa je bil Jeff Carter z dvema zadetkoma in podajo.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Los Angeles Kings
    01:31
    Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Los Angeles Kings
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Florida Panthers
    02:52
    Vrhunci tekme New York Rangers - Florida Panthers

Jeff Carter je z drugim zadetkom - oba so kralji dosegli z igralcem več na ledu - prišel do 600. točke v ligi NHL; zdaj ima 601 točko in je odločen, da pride tudi do 700. v ligi NHL. "Zdaj grem do številke 700," je dejal Carter, ki je na zadnjih treh tekmah zbral kar šest točk. Vratar Peter Budaj je tokrat prispeval 28 obramb. "Mislim, da smo na zadnjih nekaj tekmah končno našli pravi ritem. Naš napad je res izjemno deloval. Vsi se znamo dobro premikati po ledu in kadar nam to uspe, si ustvarimo veliko priložnosti," je menil Carter in dejal, da zaradi odsotnosti Anžeta Kopitarja ni pod večjim pritiskom: "Še vedno sledimo načrtom, ki smo si jih zastavili. Če izgubiš soigralca, kot je Kopitar, potem je jasno, da moramo vsi v ekipi dati še več od sebe. Le eden igralec ga namreč ne more nadomestiti. Vsi fantje so se potrudili, bomo videli, kako nam bo šlo naprej." Zvezdnik kraljev Drew Doughty je pohvalil izjemne predstave Carterja, odkar se je Kopitar poškodoval: "Res je prestavil eno višje in se potrudil za ekipo. Ne vem, ali je zato pod kaj večjim pritiskom, ker manjka Kopitar, vendar menim, da le skuša iz tekme v tekmo pokazati svojo najboljšo igro."

Darryl Sutter
Darryl Sutter FOTO: AP

Kralje zdaj čakajo tri tekme v domači dvorani Staples Center, a najprej imajo prost dan. Po dnevu premora se bodo v torek zbrali na treningu, nato pa bodo v sredo - v noči na četrtek po srednjeevropskem času - gostili New York Islanders. Še vedno ni znano, kdaj se bo na ledene ploske vrnil Kopitar, ki prisilno počiva zaradi poškodbe "zgornjega dela telesa". Čeprav trener kraljev Darryl Sutter pravi, da Hrušičan dobro trenira. "Bomo videli, ali bo v sredo igral ali ne. Vsak dan je boljši. Ko mi bo on rekel, da je pripravljen za vrnitev v ekipo, bomo v njej našli mesto zanj," je po tekmi dejal Sutter.

Washington Capitals so na domačem ledu z 2:3 klonili proti Columbus Blue Jackets, Carolina Hurricanes so s 3:1 ugnali Winnipeg Jets, domač poraz pa so doživeli tudi Detroit Red Wings in New York Rangers. Rdeča krila so z 2:3 klonila proti Calgary Flames, pri katerih je bil junak večera Mikael Backlund, ki je dosegel odločilni gol v tretji tretjini. Rangerji pa so proti Florida Panthers klonili šele po kazenskih strelih, potem ko je domačega vratarja Henrika Lundqvista z obilico sreče ugnal Aleksander Barkov.

Izidi:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings  2:3
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets  2:3
Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets  3:1
Detroit Red Wings - Calgary Flames  2:3
New York Rangers - Florida Panthers  2:3 kazenski streli

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.