Hokej

Latvijci po podaljških boljši od Kopitarjeve čete

Lyon, 15. 12. 2012 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska članska hokejska reprezentanca je v 3. krogu turnirja evropskega izziva v Lyonu po podaljšku izgubila proti Latviji s 3:4. Varovanci Matjaža Kopitarja so tako tudi na tretji tekmi ostali brez zmage.

Andrej Tavželj je zadel ob igri z igralcem več na ledu.
Andrej Tavželj je zadel ob igri z igralcem več na ledu. FOTO: Miro Majcen

Slovenska vrsta je na turnirju v Lyonu, na katerem igra v oslabljeni postavi brez igralcev iz avstrijske in nemške lige, doživela še tretji poraz. Potem ko je uvodoma gladko izgubila proti Franciji z 1:6 in v petek po kazenskih strelih klonila pred Dansko, je danes doživela še poraz po podaljšku. V prvem delu je Slovenija igrala, Latvijci pa so dosegali gole. V celotnem delu je imela vrsta selektorja Matjaža Kopitarja občutno premoč na igrišču, o čemer pričajo tudi številni streli na vrata Marisa Jucersa. Nikakor pa z izjemo strela Andreja Tavžlja ob igralcu več v 17. minuti niso znali zadeti. Fantje z Baltika so domala iz prve prave nevarne akcije zadeli. Prvi strel Gunarsa Skvorcovsa je Matija Pintarič odbil nazaj na palico latvijskega napadalca, ki je v nadaljevanju izmenjal dve podaji s soigralcema. Najprej je nato poskusil Miks Indrašis, Pintarič je bil še enkrat na mestu, v gneči pa se je na koncu le najbolje znašel Skvorcovs. Takoj po slovenskem izenačenju so Latvijci povedli, saj je Kristaps Sotnieks na sredini prejel plošček na desni, takoj močno udaril in zadel.

Ob vrnitvi na ledeno ploskev se ni začelo najbolj spodbudno. Vse bolj agilni Latvijci so v zadnjih sekundah izkoristili izključitev Matica Kralja. Še enkrat znova se je odlično znašel strelec drugega latvijskega gola Sotnieks, ki je močan strel neoviranega branilca Gintsa Meije spremenil in ga še drugič poslal v slovensko mrežo. Sledili sta še izključitvi Blaža Gregorca in Tavžlja, tako da je bila Latvija več kot minuto in pol z dvema igralcema več na ledu. Prav v tem času se je slovenska vrsta znova zbrala, najprej obranila prednost Latvijcev in ob izključitvi Marisa Bičevskisa dosegla še tretji gol na tem turnirju ob številčni premoči na ledeni ploskvi. Anže Kopitar je podal, Žiga Pavlin pa zadel. Sredi druge tretjine je v slovenskih vratih Matijo Pintariča zamenjal Gašper Krošelj.

Žiga Jeglič je izsilil podaljšek.
Žiga Jeglič je izsilil podaljšek. FOTO: Damjan Žibert

V zadnjem delu so bili slovenski fantje daleč najbolj podjetni v tem dvoboju. Želja po izenačenju je bila prisotna že ob zadnji vrnitvi na led na tem turnirju. Po nekaj slovenskih priložnostih so Latvijci zaprli igro, nekaj nevarnejši pa so bili le ob izključitvi Pavlina. Zadnji dve minuti je Slovenija igrala z igralcem več brez vratarja. Drzna poteza je prinesla gol Žige Jegliča 33 sekund pred koncem in nov podaljšek v Lyonu.

Ta se je začel z izključitvijo Pavlina, tokrat pa slovenska vrsta ni bila uspešna pri branjenju treh proti štirim kot včeraj z Dansko. Slabe pol minute pred koncem kazni je po navidez ponesrečenem strelu Latvijcev plošček prišel na desno do Indrašisa, ki jo je pod Krošljem spravil v gol za zmago in tretje mesto Latvije na tem turnirju. Najboljši igralec v vrstah Slovenije je bil Matic Podlipnik.

Izjavi po tekmi:

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "Dejansko je bila prvi dan rezultatsko najslabša tekma, potem smo igro stopnjevali. Odigrali smo kar v redu, danes pa je škoda nekaj neumnih sodniških odločitev na obeh straneh. Vseeno, smo zaostajali, a se vrnili, tako da sem kar zadovoljen. Tudi tiste odgovore, ki sem jih iskal, sem dobil."

Žiga Pavlin, igralec Slovenije: "Malo je grenkega priokusa, ker nismo zmagali nobene tekme. Mislim pa, da smo na vsaki tekmi pokazali napredek, ta zadnja tekma z Latvijo je pokazala, da če se držimo navodil trenerja in smo zbrani, potem lahko igramo proti kateremu koli tekmecu. Škoda, da smo napravili prekršek v podaljšku, saj se to zelo pozna v igri štiri na tri, toda v celoti smo lahko zadovoljni."

Izid:

Slovenija - Latvija 3:4 (1:2, 1:1, 1:0; 0:1)
Tavželj (17.), Pavlin (35.), Jeglič (60.); Skvorcovs (7.), Sotnieks (17., 22.), Indrašis (62.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
17. 12. 2012 17.18
pa tudi pred podaljški..