Hokej

Ledeni zmaji v zadnji tretjini bruhali ogenj in za drugo zaporedno zmago premagali Graz 99ers

Ljubljana, 29. 01. 2017 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so v Tivoliju prišli do druge zaporedne zmage v drugem delu razširjenega avstrijskega državnega prvenstva. Zmaji so pred domačimi navijači pokazali zelo všečno in napadalno igro v zadnji tretjini ter premagali ekipo Graz 99ers s 4:1. S to zmago so ohranili minimalne možnosti za preboj v končnico.

Zmaji so prišli do druge zaporedne zmage v ligi EBEL.
Zmaji so prišli do druge zaporedne zmage v ligi EBEL. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski hokejisti so drugi del lige Ebel, v katerem skušajo v prakso spremeniti minimalne teoretične možnosti za preboj v končnico, slabo začeli, a vendarle bolje nadaljevali. Po dveh uvodnih porazih je za kanček upanja poskrbela zmaga po kazenskih strelih v Szekesfehervarju, danes pa so zmaji gostili tekmece iz Gradca in po ekspresnem preobratu v zadnji tretjini prišli do pomembne zmage. V prvi tretjini so bili gostje še nevarnejši tekmec, med drugim je Oliver Setzinger zadel vratnico, izkazal pa se je vratar Jeff Frazee, ki v zadnjih krogih brani v odlični formi.

V drugem delu se je Olimpija otresla pritiska, imela tako kot proti Znojmu nekaj lepih priložnosti, zadeli pa domači niso. Kazen je prišla v 35. minuti, ko je gostujoča zasedba po hitrem protinapadu zadal za vodstvo. Uvod v zadnjo tretjino je bil za domače naravnost fantastičen; za začetek so imeli dva igralca več (po pretepu v drugi tretjini je Ken Ograjenšek pri gostih dobil štiri minute, Maks Selan pa pri domačih dve). Te prednosti sicer domači niso izkoristili, so pa v nadaljevanju izpeljali akcijo, po kateri je odbiti plošček v gol pospravil Aljaž Uduč.

To je bil šok za goste, ki so po minuti in 20 sekundah dobili še drugi gol, ko se je izkazal mladi Aljaž Chvatal: ob ogradi je dobil plošček, lepo podal pred gol, tam pa je bil na prvenstvu Mark Čepon. Sacha Guimond je takoj zatem plošček poslal v vratarja gostov, a je v 44. minuti spretni Uduč poskrbel še za svoj drugi gol in izid je bil 3:1. Isti igralec je imel še vsaj dve lepi priložnosti, ostali sta neizkoriščeni, prav tako prednost domačih z igralcem več v 47. minuti. Gostje so imeli igralca več v 56. minuti, ko se je z obrambami spet izkazal Frazee, pika na i odlični zadnji tretjini pa je bila akcija v 58. minuti. Ko se je s kazenske klopi vrnil Guimond, sta s Pešutom šla sama pred vratarja tekmecev in ga mojstrsko ukanila, Pešut pa je zadel v nebranjeno mrežo.

Izid:
Olimpija - Graz 99ers 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.