Hokej

Hokejisti Olimpije na domačem ledu po podaljšku premagali zasedbo Vienne Capitals

Ljubljana, 15. 01. 2016 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 43. kroga lige Ebel po podaljšku premagali dunajsko ekipo Vienna Capitals s 3:2 (0:0, 2:1, 0:1; 1:0).

Hokejisti Olimpije so vodili z 2:0, nato dopustili, da se Dunajčani vrnejo v igro, zmago pa so si priigrali šele v podaljšku.
Hokejisti Olimpije so vodili z 2:0, nato dopustili, da se Dunajčani vrnejo v igro, zmago pa so si priigrali šele v podaljšku. FOTO: Damjan Žibert

V uvodnem delu so domači ob pomoči prvega vratarja Oliverja Roya zdržali dva naleta tekmecev z igralcem več, sami pa na drugi strani tudi niso znali premagati vratarja tekmecev Nathana Lawsona, Nik Pem pa je imel v deseti minuti najlepšo priložnost. Česar domači v dveh "power-playih" niso zadeli v prvem delu, so v 26. minuti, ko je ob novi prednosti 5-4 po strelu Maksa Selana odbitek iz bližine v gol pospravil Roland Kaspitz. Zadetek je dvignil domače, ki so bili borbeni (in z nekaj sreče, ko so tekmeci zadeli okvir gola) ob igralcu manj na ledu, ko pa so bile moči izenačene, je Žiga Pešut pobegnil v protinapad in akcijo končal z izjemno natančnim strelom za 2:0. Toda lepe prednosti niso znali zadržati, v 39. minuti se je plošček po strelu Troya Milama nekoliko nesrečno odbil v mrežo domačih.

Gol Dunaja je bil slaba napoved za domače, ki so kmalu po začetku zadnjega dela prejeli še en gol, tokrat iz bližine ob dunajski številčni prednosti. Gostje se niso zadovoljili samo z izenačenjem, vse bolj so pritiskali, Roy pa je še nekajkrat izvrstno posredoval in spodbudil soigralce. Kljub naletom Dunaja so se domači še borili, Pešut je v 50. minuti za las zgrešil gol, potem pa se je igra večinoma preselila pred Royeva vrata, padalo je z vseh strani. Domači vratar je branil tudi nemogoče, točka je bila blizu in z veliko borbenostjo so domači tudi prišli do nje.

V podaljšku je imel najprej lepo priložnost Matej Hočevar, a je v 64. minuti zapravil nasprotni napad. A najboljše je šele prišlo: v naslednjem napadu so se pred golom znašli trije zmaji, najbolj spreten pa je bil Pešut in z enega metra zadel za nepričakovano, a popolnoma zasluženo zmago.

Izid:

Telemach Olimpija - Vienna Capitals 3:2 (0:0, 2:1, 0:1; 1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.