Hokej

Boston Bruins zlahka prek Buffala, Tampa brez strel v Miamiju, deveti zaporedni poraz Vancouvra

Boston, Sunrise, 08. 11. 2016 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Bostona so pred domačimi gledalci brez večjih težav vknjižili še sedmo zmago v sezoni, potem ko so premagali zasedbo Buffala. Tudi tokrat je pri Bruins blestel finski vratar Tuukka Rask, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno in zbral kar 32 obramb. Zadetke za domačine so prispevali Brad Marchand, David Krejči, Riley Nash in David Pastrnak.

Krejči in soigralci so takole proslavili zadetek.
Krejči in soigralci so takole proslavili zadetek. FOTO: AP

New York Islanders so proti (v tej sezoni) skromni zasedbi Vancouvra prišli do pete zmage v sezoni, potem ko so na domačem ledu slavili s 4:2. Izid je bil po drugi tretjini še izenačen (2:2), odločilna dva zadetka v zadnji sta zabila Cal Clutterbuck in Andrew Ladd, za katerega je bil to sicer tudi prvi zadetek v dresu Islanders. Ti so poskrbeli, da so Canucks izgubili še deveto zaporedno ligaško tekmo. "Če lahko verjamemo statistiki, potem lahko brez težav napovem, da je to eden mojih boljših začetkov v ligi NHL. Doslej je bilo tako, da so bili začetki ponavadi najslabši del mojih sezon," je bil vesel Rask, ki je po porazu z 2:5 proti New York Rangers znova dobil zadoščenje. Zadovoljen je bil tudi trener Bruins Claude Julien, ki je z ekipo iz Bostona vpisal jubilejno 400. zmago.

"Imeli smo nekaj sreče s pakom nocoj,'' je po zmagi povedal trener New Yorka Jack Capuano in dodal: "Zadnjih nekaj tekem smo odigrali dobro, le rezultati niso prišli. Za fante je dobro, da dobijo malce tega, zmagovalnega občutka." Strelec zadnjega zadetka za zmagovalce Ladd je po tekmi prešerno razlagal: "Zame in za Jasona (Chimera, prav tako je zabil prvi gol za NY, op. p.) je odlično, da sva prišla do zadetkov. Včasih je potreben le en zadetek, da se lahko gradi naprej.''

Tampa Bay, ki se je lani prebila v konferenčni finale vzhoda, je v noči iz ponedeljka na torek morala priznati premoč Floridi Panthers (1:3).

Izidi:
Boston Bruins - Buffalo Sabres 4:0
New York Islanders - Vancouver Canucks 4:2
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 3:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.