Hokej

Liga NHL: Deseta zaporedna zmaga Philadelphie, pingvini v podaljšku strli odpor Bostona

Pittsburgh, 15. 12. 2016 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Philadelphie so trenutno najbolj vroča ekipa lige NHL, v obračunu s Coloradom v Denverju so zabeležili že deseto zaporedno zmago. Zagotovili so si jo v zadnji tretjini, ko sta za vodstvo 4:2 v razmaku minute in 46 sekund v polno zadela Rus Roman Ljubimov in Brayden Schenn. Poraz je nato s svojim drugim golom na tekmi ublažil Matt Duchene.

Roman Ljubimov.
Roman Ljubimov. FOTO: AP

Čeprav so v zadnjih tekmah desetkrat zmagali, pa letalci niso na vrhu niti v svoji metropolitanski skupini. Odlična serija je namreč tudi za aktualnimi prvaki, igralci Pittsburgha. Ti so bili uspešni sedmič zaporedoma, tudi oni so zmagali s 4:3, le da so zmago proti Bostonu vknjižili po podaljšku. Odločilni zadetek za gostitelje je po slabi minuti in pol dodatne igre dosegel Bryan Rust, ki je v zadnjih petih tekmah dosegel ravno toliko golov. Kosmatincem ni pomagal niti 19. gol v sezoni Davida Pastrnaka, Čeh na lestvici najboljših strelcev lige zaostaja le za tokratnim tekmecem Sidneyjem Crosbyjem. Zvezdnik pingvinov je tokrat vknjižil le podajo, na svojem računu pa ima 21 golov.

Tudi na tekmi med Ottawo in San Josejem je bil izid 4:3, zmagali pa so gostje, in sicer po streljanju kazenskih strelov. Edini, ki ga je uspešno izvedel, je bil novinec Kevin Leblanc.

V štirih sredinih tekmah so se strelci najbolj izkazali v Calgaryju, kjer je Tampa domačo ekipo premagala s 6:3, po dvakrat sta mrežo Calgaryja zatresla Brian Boyle in Alex Killorn, slednji je zadel za 5:1, v zadnji minuti pa postavil tudi končni izid.

Izidi:
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 4:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - San Jose Sharks 4:3 (kazenski streli)
Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 3:6
Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 3:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.