Hokej

VIDEO: Prve zmage v končnici za Tampo, Pittsburgh in St. Louis

Tampa, 14. 04. 2016 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NHL se je začela končnica. Prvih zmag so se veselili Tampa, Pittsburgh in St. Louis, vsi so izkoristili prednost domačega igrišča in v seriji povedli z 1:0. Najbolj prepričljiv je bil Pittsburgh, ki je s 5:2 ugnal New York Rangers.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
    03:07
    Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - New York Rangers
    02:46
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - New York Rangers

Tampa je bila s 3:2 boljša od Detroita, na tekmi med St. Louisem in Chicagom pa v rednem delu ni bilo golov, domači so si zmago zagotovili v podaljšku. Junaka tekme v Pittsburghu sta bila bila Patric Hornqvist in domači vratar Jeff Zatkoff. Prvi je dosegel tri gole in podajo, drugi pa v svojim debiju v končnicah ubranil 35 strelov, potem ko je šele večer pred tekmo izvedel, da bo branil. To mu je sporočil kar prvi vratar ekipe Marc-Andre Fleury, ki zaradi poškodbe ni mogel stopiti na gol. "Nismo hoteli razkriti, kdo bo branil tekmo. V tekmah končnice odloča vsaka malenkost in mogoče nam je s tem tekmece uspelo presenetiti, saj se niso mogli pripraviti na Zatkoffa. Opravil je odlično delo," je dejal domači trener Mike Sullivan. Vratarji so bili nasploh osrednja imena tekme, pri New Yorku je namreč na po prvi tretjini, ki se je končala z vodstvom Pittsburgha 1:0, zaradi težav z očesom - te naj bi bile posledica udarca Marca Staala, v slačilnici ostal Henrik Lundqvist. Zamenjal ga je Anti Raanta, ki pa s svojo predstavo ni bil najbolj zadovoljen. "Gol Crosbyja za 2:0 ob koncu druge tretjine bi lahko ubranil, čeprav je prišel sam pred mene," je menil Finec, ki sta ga poleg Crosbyja premagala še Derek Stepan in pa Hornqvist, ki je za svoj prvi "hat trick" v končnicah premagal oba tekmečeva vratarja, za nameček pa je v dve minuti in 50 sekund pred koncem zadel še, ko so gosti vratarja zamenjali s šestim igralcem. Za zmago Tampe proti Detroitu so najbolj zaslužni Rus Nikita Kučerov, dosegel je dva gola, Alex Killorn, ki je po podaji Kučerova v zadnji tretjini postavil končni izid, ter s 34 obrambami vratar Ben Bishop. "Prva tekma je najpomembnejša. Obe ekipi sta imeli veliko željo, potekaj je hud psihološki boj. Na srečo se je izšlo nam, zdaj smo v lepi prednosti," je bil po tekmi zadovoljen strelec odločilnega gola.

Patric Hornqvist in Sidney Crosby
Patric Hornqvist in Sidney Crosby FOTO: Reuters

Še hujši psihološki boj je potekal v St. Louisu, kjer so gostovali aktualni prvaki iz Chicaga, ki pa so tokrat morali priznati poraz. Usodna za njih sta bila strelec edinega gola David Backes, ki je zadel v deseti minuti podaljška, ter domači vratar Brian Elliott. Slednji je ubranil 35 strelov, na drugi strani pa Corey Crawford ni imel veliko dela, saj je v slabih 70 minutah uspešno posredoval le 17-krat

Izidi, končnica, 1. krog:

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings     3:2
(Tampa Bay vodi z 1:0 v zmagah)
Pittsburgh Penguins - New York Rangers      5:2
(Pittsburgh vodi z 1:0 v zmagah)
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks        1:0   podaljšek
(S. Louis vodi z 1:0 v zmagah)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scorpion23
14. 04. 2016 18.18
Blackhawksi gremooo.. prvaki! :)
KOPITES
14. 04. 2016 11.00
#WeAreRangersTown