Hokej

VIDEO: Los Angeles doma premagal Carolino

Los Angeles, 21. 11. 2014 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so premagali Carolina Hurricanes s 3:2 in tako prišli še do desete zmage na domačem ledu. Slovenec Anže Kopitar je poskusil s strelom na gol, a ni bil uspešen. Gole za LA so prispevali Jarret Stoll, Trevor Lewis in Tanner Pearson.

Domači trener Darryl Sutter je pred tekmo nekoliko pomešal napadalne trojke, kar se mu je obrestovalo, saj sta se med strelce vpisala tako Trevor Lewis kot Tanner Paerson, ki sta igrala v napadu z novimi soigralci, Lewis z Marianom Gaborikom in Anžetom Kopitarjem. Gol za kralje je dosegel še Jarret Stoll, medtem ko sta bila za goste, ki so dvakrat izenačili, tretjič pa jim tega ni uspelo, uspešna Jeff Skinner in Eric Staal, slednji je dosegel svojo 700. točko v karieri. Po nizu domačih tekem bodo kralji zdaj tri zaporedne tekme odigrali v gosteh. Najprej jih čaka pot v Teksas k Dallasu, kjer bodo igrali v soboto ob 17. uri po lokalnem času oziroma ob 2. uri v noči na nedeljo po slovenskem času. To bo tretja tekma proti zvezdam v 18 dneh in hkrati tudi zadnja v letošnjem rednem delu sezone.

Los Angeles je prišel do desete domače zmage v sezoni.
Los Angeles je prišel do desete domače zmage v sezoni. FOTO: Reuters

Novi zmagi sta zabeležili tudi vodilni ekipi lige Montreal in Anaheim. Montreal je doma s 4:1 premagal Tampo, svoj 26. rojstni dan je z dvema goloma proslavil domači napadalec Max Pacioretty. Gostitelji so po prvi tretjini zaostajali, že šestič v sezoni pa so po zaostanku v uvodnem delu naredili preobrat, tudi po tem so najuspešnejši v ligi. Anaheim je imel težje delo, saj je na gostovanju v Vancouvru zmagal šele po kazenskih strelih. Po prvi tretjini je vodil z 2:0, nato v drugi prejel tri gole, a se do konca vendarle dokopal do podaljška in pozneje do kazenskih strelov, za kar je zaslužen Matt Beleskey. Kazenska strela za zmago sta uspešno izvedla Corey Perry in Jakob Silfverberg.

Kazenski streli so odločili tudi tekmo v San Joseju, kjer so se dveh točk veselili igralci Floride. To pa predvsem po zaslugi Nicka Bjugstada, ki je za goste dosegel oba gola v rednem delu, nato pa zadel še odločilni kazenski strel.

Tesno zmago Chicaga v Calgaryju je zagotovil Patrick Kane, ki je postavil končni izid 4:3, Aleks Ovečkin je odločil tekmo v Denverju, kjer je Washington s 4:3 ugnal Colorado, z istim izidom je Detroit premagal Winnipeg, odločilni gol je dosegel prijatelj slovenskega reprezentanta Jana Muršaka, Slovak Tomaš Tatar. Dallas je bil s 3:1 boljši od Arizone, Ottawa s 3:2 od Nashvilla. Minnesota z istim izidom od Philadelphie, Toronto pa s 5:2 od Tampe, dva gola za Maple Leafs je prispeval James van Riemsdyk.

Izidi:

Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 2:3
Montreal Canadiens - St. Louis Blues 4:1
Winnipeg Jets - Detroit Red Wings 3:4
Colorado Avalanche - Washington Capitals 2:3
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 3:4
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 3:2
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 5:2
Ottawa Senators - Nashville Predators 3:2
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3:1
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 3:4
San Jose Sharks - Florida Panthers 2:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.