Hokej

VIDEO: Los Angeles Kings prekinili niz porazov

Los Angeles, 05. 11. 2014 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so prekinili niz porazov. Na gostovanju v Dallasu so premagali Stars s 3:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se sicer ni vpisal med strelce ali podajalce, s tremi streli na gol pa je bil med najbolj aktivnimi igralci na ledu.

Za aktualne prvake lige NHL je to prva zmaga po štirih zaporednih porazih, hkrati pa tudi edina v nizu petih gostovanj. Z izkupičkom 7-4-2 se vračajo na sredino pacifiške divizije, v naslednjih devetih dnevih pa jih čakajo štiri domače preizkušnje in eno gostovanje. V noči iz četrtka na petek se bodo domačim navijačem predstavili proti New York Islanders. "Zmaga proti tako močnemu tekmecu, kot je Dallas, je izredno pomembna za vzdušje v moštvu. Zdaj lahko lažje zadihamo in se v miru pripravimo na domače tekme," je dejal vratar kraljev Jonathan Quick, ki je bil s 33 obrambami eden od junakov zmage. Gostujočega vratarja je premagal le Shawn Horcoff, in sicer že v tretji minuti tekme. V drugi tretjini je izenačil Trevor Lewis, v zadnji tretjini pa sta letošnji prvi točki v gosteh zagotovila Dustin Brown in Kyle Clifford. "Če imaš take cilje, kot jih imami mi, moramo zmagovati tudi v gosteh. Letos smo zadovoljni z domačimi predstavami, gostujoče pa so bile slabe. Tudi tokrat ni kazalo najbolje, toda v drugi in tretji tretjini smo bili boljši tekmeci in smo zasluženo zmagali," je bil zadovoljen branilec Los Angelesa Drew Doughty.

Kralji so prekinili negativni niz štirih zaporednih porazov.
Kralji so prekinili negativni niz štirih zaporednih porazov. FOTO: Reuters

Ekipe pacifiške skupine, v kateri so tudi kralji, so po točkovnem izkupičku trenutno najboljše v ligi. Vodilni Anaheim je bil v torek prost, novi dve točki pa sta osvojila Vancouver in Calgary. Canucks so s 5:2 v gosteh ugnali Colorado, čeprav so gostitelji po prvi tretjini vodili z 2:0. Najzaslužnejši za dokončen preobrat je bil Nick Bonino, ki je dosegel tretji in četrti gol za goste. Težje delo je imel na gostovanju v Washingtonu Calgary, ki je domače strl šele v podaljšku. Po rednem delu je bil izid 3:3, odločilni gol pa je Sean Monahan. Ruski zvezdnik domače ekipe Aleks Ovečkin je prispeval dve podaji, prišel do 827. točke (428 golov + 399 podaj) v karieri, s tem pa tudi postavil klubski rekord, ta je bil doslej v lasti Slovaka Petra Bondre. Zelo dobro gre še naprej tudi Pittsburghu, tokrat je s 4:1 zmagal v Minnesoti. Sidney Crosby je tokrat prispeval le podajo, a ostal na vrhu najučinkovitejših igralcev lige. Najboljši asistent pa je trenutno napadalec Philadelphie Čeh Jakub Voraček, ki pa se pri domači zmagi letalcev proti Edmontonu (4:1) ni izkazal s podajami, ampak goli, dosegel je prva dva.

Prepričljiv je bil tudi Chicago, s 5:0 je slavil zmago v Montrealu, dva gola je dosegel Kris Versteeg, enak dosežek je pri zmagi Caroline proti Columbusu s 4:2 uspel tudi Nicku Folignu. Ottawa je s 3:1 premagala Detroit, Winnipeg z istim izidom Nashville, Arizona je bila s 3:2 boljša od Toronta, Boston z 2:1 od Floride, St. Louis pa z 1:0 od New Jerseyja.

Izidi:
Dallas Stars - Los Angeles Kings 1:3
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 4:1
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 2:4
Boston Bruins - Florida Panthers 2:1 podaljšek
Washington Capitals - Calgary Flames 3:4 podaljšek
New Jersey Devils - St. Louis Blues 0:1
Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 0:5
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 3:1
Winnipeg Jets - Nashville Predators 3:1
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 1:4
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs 3:2
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 2:5

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.