Hokej

Los Angeles korak bližje končnici lige NHL

Los Angeles, 07. 04. 2024 07.30 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v ligi NHL vpisali pomembno zmago. Na domačem ledu Crypto.com Arene so premagali vodilno ekipo pacifiške skupine Vancouver Canucks z izidom 6:3 in vpisali že 41. zmago v sezoni. Kralji po novem zasedajo šesto mesto v razvrstitvi zahodne konference. Slovenski as Anže Kopitar je pomagal z dvema podajama.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pobuda je bila že na začetku tekme na strani domačih hokejistov. Že v tretji minuti je padel prvi gol, pod njega se je podpisal Adrian Kempe, ob moštveni premoči na ledu pa je pri golu za vodstvo 1:0 pomagal še kapetan kraljev Anže Kopitar. Manj kot tri minute pozneje je na 2:0 prav tako ob "power playu" povišal Drew Doughty. Ekipi sta prvo tretjino končali z 1:2, potem ko je v 11. minuti za goste zadel Brock Boeser. "Navdušeni smo. Pozorno spremljamo tudi dogajanje na lestvici. Vse, kar si želimo, je, da bi se povzpeti kolikor je le mogoče višje. Vseeno nam je, s kom se bomo borili. Skrbi nas samo zase," je dejal branilec Doughty, ki je ob golu vpisal še podajo. Zanesljiv je bil tudi vratar Cam Talbot, ki je zaustavil 39 strelov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji so odlično nadaljevali v drugi tretjini. Alex Laferriere je v 23. minuti zadel za 3:1, Kevin Fiala pa je bil ob novi asistenci Kopitarja uspešen v 29. minuti za 4:1. Tekme pa še ni bilo konec. V tretji tretjini so znova zapretili člani gostujoče zasedbe, ki so bili uspešni. Dakota Joshua je znižal na 2:4.

Kapetan LA Kings Anže Kopitar
Kapetan LA Kings Anže Kopitar FOTO: AP

A člani domačega kolektiva niso popustili. Trevor Moore je bil tisti, ki je zadel za 5:2. Gostje so še poskušali in upali vsaj na podaljšek. Teddy Blueger je bil uspešen in je znižal na 3:5, a je zadnji gol na tekmi pripadel domači ekipi. Kempe je manj kot tri minute pred koncem postavil končni izid 6:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji bodo do konca rednega dela sezone odigrali še pet tekem. V sredo zjutraj bodo gostovali pri bližnjem Anaheimu, pri že odpisani ekipi Ducks.

Hokejisti iz Los Angelesa so z novo zmago pri 93 točkah na tretjem mestu v pacifiški skupini. Po tretji zaporedni zmagi imajo točko več od aktualnih prvakov iz Las Vegasa, Golden Knightsov, ki imajo odigrano eno tekmo manj. Kralji še nimajo potrjenega mesta v končnici. A jim za zdaj gre zelo dobro. Na lestvici zahoda so se zavihteli na šesto mesto ter so pred Vegasom in Nashvillom, ki imata 92 točk.

Auston Matthews
Auston Matthews FOTO: AP

Hokejski večer je zaznamoval tudi Auston Matthews, ki je dosegel svoj 64. gol v sezoni, ko so Toronto Maple Leafs ugnali kanadskega tekmeca Montreal Canadiens s 4:2. Matthews je v drugi sezoni v karieri dosegel mejnik 100 točk in pri tem svoj niz točk podaljšal na 10 tekem.

Izidi:
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning    5:4

Boston Bruins - Florida Panthers             3:2 (podaljšek)

Chicago Blackhawks - Dallas Stars            3:2

Minnesota Wild - Winnipeg Jets               2:4

San Jose Sharks - St. Louis Blues            3:2 (podaljšek)

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers  6:2

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs     2:4

Ottawa Senators - New Jersey Devils          3:4

New York Islanders - Nashville Predators     2:0

Calgary Flames - Edmonton Oilers             2:4

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks        6:3
(Anže Kopitar prispeval 2 podaji v 19:46 minutah za LA Kings)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
07. 04. 2024 09.12
+5
Čestitam Anže za tvoji uspešni podaji in za vašo zmago!