Medveščak malenkosti ločijo od vstopa v KHL

Predsednik elitne ruske hokejske lige (KHL) Aleksander Medvedev je priznal, da sta italijanski klub Milano Rossoblu in hrvaški udeleženec razširjene avstrijske lige EBEL Medveščak pred vstopom v tekmovanje, ki po kakovosti zaostaja le za NHL.

Predsednik ruske hokejske lige (KHL) Aleksander Medvedev je v pogovoru za ruski R-Sport izjavil, da naj bi se prihodnjo sezono drugi najmočnejši ligi na svetu pridružili dve novi ekipi. To sta italijanski Milano Rossoblu in zagrebški Medveščak. "Obstajajo velike možnosti, da se nam v naslednji sezoni pridružita dva nova kluba, ki bi ligo KHL razširila na devet držav. V igri sta Milano ter Medveščak in prepričan sem, da se nam bo priključil vsaj eden," je dejal Medvedev.

Medveščak Zagreb

Zagrebški Medveščak naj bi bil blizu selitve v ligo KHL. (Foto: Damjan Žibert)

Italijani se že dve leti trudijo, da bi prišli v ligo KHL, ki v svetu zaostaja le za ligo NHL, ki se igra v ZDA in Kanadi. Do zdaj Italijani niso uspeli zapreti finančne konstrukcije sodelovanja, njihova glavna težava pa je dvorana s premajhno kapaciteto. Predsednik Milana Ico Migliore je že napovedal, da se bodo hokejisti iz zdajšnje s 4000 sedeži preselili v večjo. Če bi se ligi pridružil tudi Medveščak, Hrvaška tiskovna agencija Hina poroča, da bi Zagrebčani v tem primeru podpisali triletno pogodbo. V ligi KHL trenutno igrajo klubi iz Rusije, Belorusije, Kazahstana, Latvije, Ukrajine, Češke in Slovaške.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
12king12 27.12.2012 13:51:31
sm prepričan da bodo na dnu lestvice ker medveščak pa res ne sodi v rusko ligo
Več komentarjev