Hokej

Mladi Rajšp iz mreže pobral štiri ploščke, Olimpija praznih rok tudi iz Dornbirna

Dornbirn, 08. 10. 2016 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Olimpije so v osmem krogu lige Ebel izgubili na gostovanju pri Dornbirnu (2:4). Prvič v sezoni je v vratih začel mladi Jakob Rajšp in imel je veliko dela, zadetka za zmaje sta prispevala Jonathan Harty in Adis Alagić.

Hokejisti Olimpije v teh dneh gostujejo daleč od dvorane Tivoli.
Hokejisti Olimpije v teh dneh gostujejo daleč od dvorane Tivoli. FOTO: Damjan Žibert
Jeseniški hokejisti so v tekmi 7. kroga alpske lige premagali premagali Kitzbühel s 3:0 (2:0, 1:0, 0:0). Za Jeseničane je to sedma zmaga v tem tekmovanju, s katero so se še utrdili v vodstvu na lestvici. Na tekmi s Kitzbühlom je domače v vodstvo v 8. minuti popeljal Aleksandar Magovac, 41 sekund kasneje pa je za nov šok Avstrijcev poskrbel Eric Pance, ki je zadel za 2:0. Tadej Čimžar je končni rezultat postavil v 25. minuti.

Ljubljanski hokejisti imajo ta teden v ligi Ebel paket gostovanj na najbolj oddaljenih prizoriščih. V petek so igrali na Južnem Tirolskem in Bolzanu priznali premoč z 1:4, v soboto so bili že na skrajnem zahodu Avstrije in se v obračunu ekip z dna lestvice pomerili z Dornbirnom. V petkovi tekmi bi bil izid morda lahko tudi drugačen - vsi goli so padli v zadnji tretjini, povedli pa so Ljubljančani -, če bi gostje izkoristili svoje priložnosti, med drugim so zgrešili tudi kazenski strel. Po porazu v Bolzanu so hokejisti Olimpije po manj kot 24 urah odigrali še eno tekmo. To pot je v golu Olimpije prvič v tej sezoni začel mladi Jakob Rajšp, ki se je izkazal že v drugi minuti, ko je ubranil poizkus nekdanjega zmaja Chrisa d'Alvisa. Toda v peti minuti je vendarle Rajšp prvič kapituliral, ko ga je z bližine premagal Dustin Sylvester.

Med šesto in deseto minuto je Olimpija igrala z igralcem več, nekaj trenutkov celo z dvema več, a do izenačenja ni prišlo. Najbližje izenačenju so gosti bili v 16. minuti, ko je z leve strani sprožil Sacha Guimond, pred golom pa je bil Jonathan Harty, a je bil domači vratar na mestu. Ponovno pa se je Ljubljančanom pripetila napaka, kot na nekaterih zadnjih tekmah, in so v izdihljajih prve tretjine prejeli gol, ko je po strelu Martina Grabher Meierja in obrambi Rajšpa James Arniel odbitek pospravil v mrežo. Ob koncu prvega dela so Ljubljančani prišli še do tretje igre z igralcem več, po podaji Chrisa Langkowa je z močnim strelom priključek priigral branilec Harty.

Hitro so domači ponovno pobegnili na plus dva, ko je bil v 22. minuti uspešen Oliver Achermann. V 29. minuti so domači imeli igralca več, a so se gostje uspeli ubraniti, v 31. pa je Adis Alagić pred golom izkoristil podajo Žige Pešuta in Olimpija je bila ponovno blizu. A tako kot pri zaostanku 1:2 so tudi tu domači hitro odgovorili in Charlie Sarault je dosegel gol za 4:2, ki se je kasneje pokazal kot končni izid. V zadnjem delu so tako eni kot drugi nekajkrat igrali z igralcem več. Olimpija je v 55. minuti 16 sekund igrala z dvema več, a do spremembe izida ni prišlo, kot tudi ne v zadnjih 30 sekundah, ko so gosti poizkušali brez vratarja. Naslednji teden bodo Ljubljančani spet igrali doma, v petek bodo v Tivoliju gostili ekipo iz Gradca. Še prej jih v torek čaka superpokalna tekma proti Jesenicam.

Izid 8. kroga lige Ebel:

Dornbirn ‒ Olimpija 4:2  (2:0, 2:2, 0:0)
D. Sylvester 5., Arniel 20., Achermann 28., Sarault 34.; Harty 25., Alagič 31.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.