Hokej

Mladi ruski medvedi previsoka ovira za rise, ki so se favoriziranemu nasprotniku dobro upirali

Sankt Peterburg, 29. 04. 2017 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala ša zadnjo pripravljalno tekmo pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Franciji. V Sankt Peterburgu jih je s 5:3 premagala zasedba Rusije, ki si je ključno prednost priigrala v prvi tretjini, ki jo je dobila z 2:0. Risi sedaj odhajajo v Pariz, kjer bodo poskušali obstati v elitni skupini svetovnega hokeja.

Slovenska hokejska reprezentanca je priprave na SP 2017 zaključila s porazom proti Rusiji.
Slovenska hokejska reprezentanca je priprave na SP 2017 zaključila s porazom proti Rusiji. FOTO: Damjan Žibert

Slovenija je z današnjim nastopom končala sklop šestih pripravljalnih tekem, naslednja preizkušnja čaka izbrance selektorja Nika Zupančiča na SP v Parizu, kjer bo prvi tekmec 6. maja Švica. V pripravah so Slovenci odigrali skupno pet tekem, pred današnjo so dvakrat premagali Madžare, enkrat Italijane, izgubili po kazenskih strelih s Kazahstanom in v petem dvoboju na turnirju v St. Peterburgu premagali še Norveško.

Selektor Nik Zupančič je o zadnji prijateljski tekmi slovenske moške hokejske reprezentance pred svetovnim prvenstvom elitne divizije proti olimpijski izbrani vrsti Rusije dejal, da gre nedvomno za najkvalitetnejšega nasprotnika Slovenije v tem pripravljalnem obdobju. Slednji so na Pokal Alrosa v Sankt Peterburg prišli z ekipo, ki so praktično v celoti sestavljajo igralci kontinentalne hokejske lige; pet jih prihaja iz vrst aktualnega prvaka SKA Sankt Peterburg, šest iz polfinalista letošnje končnice Lokomotive Jaroslavl ter sedem iz vrst CSKA Moskva. Risi so uvodne minute srečanja začeli dobro, imeli pobudo in v 2. minuti srečanja že tudi prvo priložnost. Ruski obrambi je pobegnil Jan Urbas, ki pa je bil v zaključku premalo natančen, da bi Slovenijo popeljal v vodstvo. V 7. minuti so ruski hokejisti izkoristili slovensko napako na sredini ledene ploskve, popeljali pak pred gol in s strelom v zgornji desni kot premagali slovenskega čuvaja mreže Gašperja Krošlja.

Nadaljevanje tekme je minilo v znamenju hitrih akcij na obeh straneh, ki pa se niso razvile v priložnosti za nov zadetek. V 13. minuti je nekaj zmede pred slovenskim golom botrovalo novemu zadetku v korist Rusije, saj je pak ostal nepokrit, kar so ruski hokejisti takoj izkoristili ter ga potisnili čez golovo črto. Ruska izbrana vrsta je pritisk iz prvega dela ohranila tudi v začetku nadaljevanja. Na drugi strani je Slovenija zagrešila napako v svoji tretjini in bila dve minuti ob enega igralca na ledeni ploskvi. Kazen so sicer risi tokrat obranili, a jih je zaradi preveč igralcev na ledu v 30. minuti doletela še ena. Ruski reprezentanti so potrebovali zgolj nekaj sekund, da so takšno številčno prednost unovčili in povišali vodstvo na 3:0. V 35. minuti je po podaji Matica Podlipnika in Davida Rodmana rusko mrežo na svoji 100. reprezentančni tekmi načel Boštjan Goličič. Ruski stroj v odgovor na zadetek je ponovno pritisnil na slovenski gol. Tako sta v 38. minuti v akciji dveh ruskih napadalcev na enega slovenskega branilca zadeli za 3:1. V zadnji minuti drugega dela se je Sloveniji ponudila priložnost za znižanje ruske prednosti, saj so bili domačini prvič na tekmi z igralcem manj na ledu. Risi so hitro postavili napad pred nasprotnikovim golom, nekaj časa pletli mrežo, nato pa je Aleš Kranjc podal kapetanu Janu Muršaku, ki je z natančnim strelom premagal ruskega golmana. Na odmor sta ekipi odšli z izidom 4:2.

V zadnji tretjini so že na začetku Slovenci imeli prednost igralca več na ledu, ki pa je ostala neizkoriščena. Po njenem izteku je v 45. minuti Aleš Mušič tik pred ruskim golom našel Kena Ograjenška, ki je pak hitro pospravil v mrežo domačinov. Slovenci so po zadetku pritisk še stopnjevali in v zadnjih desetih minutah tekme v celoti prevzeli pobudo na ledu. Ob koncu tekme je selektor Nik Zupančič vzel še pol minute premora in nato poskusil s šestim napadalcem. Ni se izteklo po načrtih, ruski hokejisti so prišli do paka in zadeli prazen slovenski gol.

Izid, pripravljalna tekma:
Rusija (U-25) - Slovenija 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marsikajve
30. 04. 2017 17.41
Ke te češ....
MaunelNeuer
29. 04. 2017 19.32
super hokejisti