Muršak bo igral zimsko klasiko, v NHL odpovedane tekme vse do sredine januarja

Iz vodstva hokejske lige NHL ne prihajajo spodbudne novice, ko gre za začetek novega tekmovalnega leta. Odpovedani so namreč vsi dvoboji do 14. januarja.

Hokejisti v severnoameriški profesionalni ligi NHL bodo morali na začetek tekmovanja v elitni konkurenci še nekoliko počakati. Zadnja pogajanja so bila podobno kot vsa pred tem neuspešna, tako da so po zadnjih podatkih iz dežele onstran Atlantika odpovedani prav vsi dvoboji do 14. januarja. Do takrat naj bi bil predstavljen nov osnutek kolektivne pogodbe za igralce, v kolikor do tega ne bi prišlo, pa je vse bolj verjetno, da sezone sploh ne bo.

Anže Kopitar in Jan Muršak

Jan Muršak in Anže Kopitar se še ne bosta odpravila v deželo onstran Atlantika. (Foto: Damjan Žibert)

Doslej so morali odpovedati 625 dvobojev oz. 50,8 odstotka vseh obračunov. "Ne želim ocenjevati, kaj pomenijo oz. ne pomenijo nove odpovedi za nas,“ je po zadnjih sestankih dejal komisar lige Bill Daly in dodal: "Stojim za sprejeto odločitvijo.“ Predstavniki sindikata igralcev so se skupaj s predstavniki tekmovanja nazadnje srečali 13. decembra, ko so poizkusili tudi z mediacijo doseči cilj, a napredka v pogajanjih ni bilo.

To pomeni, da bo lahko član Telemacha Olimpije Jan Muršak odigral dvoboje na stadionu za Bežigradom, Anže Kopitar pa bo, kot vse kaže, še nekoliko podaljšal bivanje pri švedskem drugoligašu Mori.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
aki10 21.12.2012 11:38:53
Dobra novica :)
F_O_X 21.12.2012 17:50:53
bi pa res bla če bi bil kopitar v olimpiji
Več komentarjev