Hokej

Na preizkušnjo k hokejistom Olimpije prihajajo štirje novinci

Ljubljana, 30. 07. 2015 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pripravam hokejistov HDD Telemach Olimpija se bodo priključili tudi štirje novinci. Na preizkušnjo prihajajo vratar Matic Marinšek, branilec Fabian Scholz ter napadalca Matt Harlow in Črt Snoj.

V ponedeljek zmaji začenjajo s pripravami na novo sezono, mesto v moštvu si bodo poizkušali izboriti tudi štirje hokejisti na preizkušnji. Fabian Scholz je 25-letni avstrijski branilec, ki je v ligi EBEL je skupno odigral 246 tekem, na katerih je dosegel 14 zadetkov ter podaj. Člansko kariero je pričel pri celovškem KAC-u, nato pa je štiri sezone prebil pri Linzu. Lani je eno tekmo odigral za Graz99, preostanek sezone pa je igral v ligi INL za Feldkirch. 

23-letni vratar Matic Marinšek se Slovenijo vrača po uspešno zaključenem šolanju na univerzi Norwich University, kjer je diplomiral iz poslovnih ved. Od študiju je tudi branil vrata tamkajšnje hokejske selekcije v tekmovanju NCAA III. Svoje prve golmanske korake je napravil pri Olimpiji. V mlajših selekcijah je igral še za Alfo in Maribor, v zadnji sezoni pred odhodom pa se je vrnil k zmajčkom, s katerimi je osvojil naslov mladinskega državnega prvaka.

22-letni Američan Matt Harlow v Evropo prav tako prihaja po končani univerzitetni karieri. Zadnja štiri leta je bil član hokejskega moštva na Brown University. Ob koncu lanske sezone je debitiral tudi med profesionalci. V ligi ECHL je za Elmiro Jackals odigral 12 tekem ter v svojo statistiko vpisal gol in tri podaje.

25-letni Črt Snoj je glavnino svoje hokejske kariere prebil pri zaloški Slaviji. Med sezonami 2008/09 in 2010/11 je bil tri leta član HK Olimpije, s katero se je veselil osvojitve slovenske mladinske krone. V sezoni 2013/14 je igral v Franciji za Villard-de-Lans. Lansko sezono je bil prvi strelec Slavije v ligi INL. Na 32 odigranih tekmah je dosegel 42 točk (16+26).

Trener Fabian Dahlem
Trener Fabian Dahlem FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.