Hokej

VIDEO: Najboljši ekipi rednega dela v 2. krogu

Los Angeles, 25. 04. 2016 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši ekipi rednega dela lige NHL Washington in Dallas sta se uvrstili v drugi krog končnice oziroma v konferenčni polfinale. Washington je izločil Philadelphio s 4:2 v zmagah, Dallas pa je bil prav tako s 4:2 boljši od Minnesote.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Florida Panthers
    03:23
    Vrhunci tekme New York Islanders - Florida Panthers
  • Vrhunci tekme Minnesota Wild - Dallas Stars
    03:54
    Vrhunci tekme Minnesota Wild - Dallas Stars
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals
    02:40
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals

Washington z Aleksom Ovečkinom se bo v drugem krogu pomeril s Pittsburghom Sydneyja Crosbyja, Dallas pa čaka branilec naslova Chicago ali St. Louis, kjer je izid izenačen na 3:3. Prvi krog končnice so po 23 letih uspešno prestali tudi New York Islanders. Četrto zmago proti Floridi so dosegli po podaljšku, v drugem krogu pa jih čaka še ena ekipa s Floride, Tampa Bay, presenetljiva udeleženka lanskega finala za Stanleyjev pokal. Junak Washingtona je bil Nicklas Bäckström, ki je zadel sredi druge tretjine in takrat premagal Michala Neuvirtha, ki je klonil prvič po 110 minutah oziroma 72 strelih. Capitals v naslednjem krogu čaka Pittsburgh. Otočani so do zmage prišli po dveh podaljških, ekipa in navijači iz New Yorka pa so na koncu slavili kapetana Johna Tavaresa. Prvič je zadel 52,3 sekunde pred koncem tekme in izenačil na 1:1 ter s tem izsili podaljšek. V 91. minuti je Tavares prišel do odbitega ploščka, zadrsal za gol Thomasa Greissa in zadel za slavje Islanders. New York zdaj čaka Tampa Bay.

Washington Capitals
Washington Capitals FOTO: Reuters

Dallas je tekmo začel odlično, s tremi goli v prvi tretjini, uspešni so bili John Klingberg, Jason Spezza in Patrick Sharp. V drugi tretjini je na 4:0 povišal Jamie Benn. V zadnji sta zadela Jared Spurgeon dvakrat in Jonas Brodin, Alex Goligoski pa je hitro svojo ekipo spet vrnil na +2. Jason Pominville je postavil le končni izid tekme. Dallas na naslednjega tekmeca še čaka, to bo zmagovalec obračuna med Chicagom in St. Louisom.

Izidi, 1. krog končnice:

- Vzhod:
New York Islanders - Florida Panthers          2:1 podaljšek
(New York je dobil serijo s 4:2 v zmagah)

Philadelphia Flyers - Washington Capitals      0:1
(Washington je dobil serijo s 4:2 v zmagah)

- Zahod:
Minnesota Wild - Dallas Stars                  4:5
(Dallas je dobil serijo s 4:2 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
25. 04. 2016 11.54
+2
opa..zj pa poslastica capsi vs pingvini..ovi vs sid ...go ovi in druščina..letos po stenča.GO CAPS!!!!!!