Hokej

VIDEO: Nashville drugič zapored na kolena spravil aktualne prvake in odprl finalno serijo

Nashville, 06. 06. 2017 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Nashville Predators so pripravili novo presenečenje v velikem finalu lige NHL. Nashville je po tretji dobil še četrto tekmo finala v boju proti aktualnim prvakom Pittsburgh Penguins ter serijo v igri na štiri zmage izenačil na 2:2. Za novo zmago so pingvini padli z izidom 4:1.

Ekipa Nashville Predators je največje presenečenje letošnje končnice lige NHL. Zasedba iz prestolnice ameriške country glasbe se je prvič prebila v veliki finale, v katerem iz tekme v tekmo dokazuje, da znajo v Tennesseeju zelo dobro igrati hokej. Za drugo zmago v finalu so na domačem ledu Bridgestone Arene zadeli Calle Järnkrok, Frederick Gaudreau, Viktor Arvidsson in Filip Forsberg, v vratih pa je bil znova zelo zanesljiv finski čuvaj mreže Pekka Rinne, ki je ubranil 23 od 24 strelov pingvinov na gol. Edini zadetek za gostujoče je prispeval Sidney Crosby. Finalna serija se bo vnovič preselila v Pittsburgh, peta tekma finala lige NHL bo na sporedu v noči na petek. Obe ekipi sta tako izkoristili prednost domačega terena, pingvini so dobili uvodni tekmi finala, predatorji pa naslednji dve. Vratar predatorjev Rinne se je znova izkazal, hvalo je še zlasti požel ob dvojni obrambi v drugi tretjini, ko je zaustavil poskusa Crosbyja in Jaka Guentzela. Trener Nashville Peter Laviolette je tako znova govoril le o Rinneju: "Pekka je bil izjemen, odličen. Pohvalil pa bi tudi odločenost fantov, ki niso popustili niti za trenutek celotno tekmo, kar seveda prinese tisto odločilno razliko. Prav vsaka podrobnost je pomembna, vsaka podaja, obramba."

Pekka Rinne
Pekka Rinne FOTO: AP

Na drugi strani trener Pittsburgha Mike Sullivan ni bil zadovoljen z učinkovitostjo, a ni vrgel puške v koruzo, svoje varovance je znova posvaril, da jemljejo obrambo Nashvilla preveč zlahka: "Težko zmagaš, če zabiješ le en gol. Pesti nas neučinkovitost, zato zbledi vsa naša kakovost in velika želja. Ploščica ni in ni šla v mrežo. Imeli smo številne stoodstotne priložnosti, s katerimi bi lahko spremenili potek tekme. V sami igri ne bi ničesar spreminjal, mislim, da smo na pravi poti, samo držati se moramo dogovorjenega. Prepričan sem, da imamo veliko fantov, ki znajo dati gol."

Izid:
Nashville Predators
- Pittsburgh Penguins 4:1 (ekipi sta izenačeni v zmagah 2:2)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.