Hokej

VIDEO: Navijači Olimpije po novem porazu zmajev zahtevajo zmage ali odhod trenerja

Ljubljana, 13. 11. 2015 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 19. kroga lige Ebel izgubili s češko ekipo Orli Znojmo s 3:5. Nov poraz zmajev je povzročil nezadovoljstvo med navijači Ljubljančanov, ki od trenerja Fabiana Dahlema zahtevajo zmage ali slovo.

Olimpija nadaljuje s slabimi rezultati v ligi Ebel.
Olimpija nadaljuje s slabimi rezultati v ligi Ebel. FOTO: Damjan Žibert

V uvodni tretjini je dolgo kazalo, da ne preveč številčno občinstvo ne bo videlo nobenega zadetka. Domači so po stari navadi dvakrat neuspešno napadali ob igralcu več, ob tem resda zadeli tudi okvir vrat, ko je za las nenatančno meril Kristof Reinthaler, z isto mero pa je na češki strani pozneje vrnil tudi Martin Bača. V tretjem "power-playu" pa so nato zeleno-beli le zadeli po silovitem strelu od daleč Mihe Logarja. Toda gostje so hitro odgovorili; na začetku drugega dela so že po desetih sekundah svoje številčne prednosti izenačili. Na naslednji gol ni bilo treba dolgo čakati, saj so Čehi izkoristili še eno izključitev. Pozneje je sicer sledilo obdobje domačega pritiska in kombinatorne igre, manjkala pa je pika na i v obliki nevarnega strela. So se pa domači, tudi z nekaj izjemami potezami vratarja Oliverja Royja, ubranili več kot minute češke prednosti 5-3. A znosen zaostanek se je pičlih 11 sekund pred koncem tretjine po še enem češkem golu spremenil v -2.

Fabian Dahlem
Fabian Dahlem FOTO: Damjan Žibert

Nov kanček upanja je s hitrim zadetkom v tretji tretjini prižgal Gregor Koblar, po solidni predstavi in rahli terenski premoči pa so nato zmaji po nenadnem strelu Davida Planka prišli še do izenačenja. Toda gostje so spet hitro povedli, gol v 52. minuti pa je Ljubljančane dokončno spodrezal in niso zmogli še enega preobrata. Najbližje so mu bili v 58. minuti, ko so sicer zadeli, a je sodnik gol razveljavil zaradi premaknjenih vrat, dosodil pa kazenski strel. Vendar Jure Sotlar ni bil uspešen in tri točke so odšle v Znojmo, ki je piko na i postavil z golom na prazna vrata domačih. Navijači v Tivoliju so s transparenti po koncu tekme zahtevali zmage zmajev ali predčasno slovo trenerja Fabiana Dahlema.

Izid:
Telemach Olimpija - Orli Znojmo 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
15. 11. 2015 18.47
+1
problem je da niso dorasli Eblu... treba je začeti graditi od začetka..
drrmrr
14. 11. 2015 14.19
+3
treba se sprijaznit da imajo češki gasilci boljhše hokejiste kot pa olimpija !