Hokej

New York Rangers povečali prednost na vrhu

New York, 06. 04. 2024 09.03 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti New York Rangers so v ligi NHL premagali Detroit Red Wings s 4:3 in povečali prednost na vrhu metropolitanske divizije, vzhodne konference in lige nasploh. S 108 točkami s 77 tekem so trdno na mestih, ki vodijo v končnico, medtem ko bo Detroit v naslednjih dneh še iskal potrebne točke za igranje v drugem delu sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za rangerje iz New Yorka, ki so zmagali na devetih od zadnjih 11 tekem, je dva zadetka prispeval Barclay Goodrow. Ključni gol za končno vodstvo v zadnji tretjini pa je dosegel Chris Kreider. Detroit je v boju šestih ekip, ki lovijo dve preostali mesti za končnico v vzhodni konferenci. Poleg rdečih kril so v pretekli noči igrali še Philadelphia Flyers, Washington Capitals in Buffalo Sabres, edino zmago med vsemi pa so zabeležili pri ekipi iz severa zvezne države New York.

Buffalo je v boju z neposrednimi tekmeci za končnico, Philadelphio, zmagal s 4:2. Dva zadetka za domačine je dosegel Jack Quinn, Ukko-Pekka Luukkonen je v vratih domačinov zbral 32 obramb. Washington je medtem kljub dvema zadetkoma Aleksa Ovečkina, s katerima je presegel mejo 850 zadetkov v karieri, izgubil v gosteh proti Carolina Hurricanes z 2:4. Ekipi sta bili 1:51 minute pred koncem izenačeni pri 2:2, a je z igralcem več zadetek za Carolino, ki je tretja v vzhodni konferenci, dosegel Sebastian Aho.

Aleksander Ovečkin je član Washingtona od leta 2004.
Aleksander Ovečkin je član Washingtona od leta 2004. FOTO: AP

Zaradi kombinatorike izidov v vzhodni konferenci sta se v končnico kljub počitku uvrstili ekipi Toronto Maple Leafs in Tampa Bay Lightning kot trenutno peti in šesti moštvi v konferenci. Na mestih, ki še vodijo v končnico, sta tako New York Islanders in Philadelphia Flyers s 83 točkami, na devetem in 10. mestu sledita Washington in Detroit z 82, Pittsburgh Penguins imajo točko manj, Buffalo pa tri točke manj.

Na zahodu, kjer končnico lovijo tudi Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja, so si igranje v drugem delu sezone zagotovili Edmonton Oilers. Naftarji so s 6:2 premagali Colorado Avalanche za peto zaporedno uvrstitev v končnico. V preteklih dveh sezonah so v končnici obakrat izločili prav Los Angeles.

Hokejisti Los Angelesa, ki so v pretekli noči počivali, bodo na tekmah do konca sezone ciljali na potrditev uvrstitve v končnico. Trenutno so z 91 točkami na osmem mestu zahodne konference, sedem točk pred najbližjimi zasledovalci. Pred njimi so z 92 točkami Nashville Predators in Vegas Golden Knights.

Ekipa iz Las Vegasa je v pretekli noči doživela kolaps in po vodstvu s 4:1, nato s 4:7 izgubila proti Arizona Coyotes. Arizona, ki nima več možnosti za končnico, je kar šest zaporednih zadetkov za preobrat dosegla v zadnji tretjini. Naslednjič bodo Kopitar in kralji igrali že v prihodnji noči, ko se bodo pomerili z drugim moštvom zahodne konference Vancouver Canucks.

Izidi:
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers       4:2

Carolina Hurricanes - Washington Capitals  4:2

Detroit Red Wings - New York Rangers       3:4

Edmonton Oilers - Colorado Avalanche       6:2

Anaheim Ducks - Seattle Kraken             1:3

Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights     7:4

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.