Hokej

NHL: Kopitar s kralji poražen iz Arizone

Phoenix, 24. 01. 2016 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hokejski ligi NHL so Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem doživeli poraz na gostovanju pri Arizona Coyotes z 2:3. Kopitar je v strelsko statistika vpisal dva poskusa, da bi ugnal nasprotnega vratarja.

Gostitelje je Gila River Areni v 14. minuti v vodstvo popeljal Shane Doan, v 27. je izenačil Nick Shore, a le tri minute kasneje je Oliver Ekman-Larsson izkoristil prednost igralca več na ledu za novo vodstvo hokejistov Arizone. V 37. minuti je poravnal Dustin Brown. Zmago je gostiteljem po le 22 sekundah zadnje tretjine zagotovil Jordan Martinook. Že pred tem pa bi bilo vodstvo domačih lahko še izdatnejše, a je Jonathan Quick predvsem v prvem delu zbral nekaj neverjetnih obramb, skupaj pa 21 na tekmi, čeprav njegov odstotek ubranjenih strelov ni bil blesteč (87,5 odstotka). Na nasprotni strani je Louis Domingue ubranil 26 od 28 poskusov napadalcev iz Kalifornije. Anže Kopitar je odigral 19 minut in 24 sekund in dvakrat ustrelil na gol in zabeležil še en nalet.

Los Angeles že danes čaka gostovanje v San Joseju, ki je danes s 4:3 na domačem ledu ugnal Minnesoto. Tekmo je slabo minuto in pol pred koncem odločil Joe Pavelski. Skupaj je bilo na sporedu kar 10 tekem. Velja omeniti še Jevgenija Malkina, ki je ponoči k zmagi Pittsburgha proti Vancouvru s 5:4 prispeval kar tri gole. Za Malkina je bilo to že 10. v karieri, da je na eni tekmi lige NHL zadel trikrat.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Boston je ugnal Columbus po izvajanju kazenskih strelov s 3:2, pri čemer so gostitelji v drugi tretjini povedli z 2:0, a še v istem delu je Columbus izenačil in zmagovalca so dali šele posamični dvoboji vratarja z napadalci. Enak je bil razplet v Torontu, kjer so se s 3:2 veselili hokejisti Montreala. Razlika je ta, da je Montreal na tej tekmi vodil z 2:0 in domačim dovolil izenačenje, zmagovalca pa je dala šele peta serija kazenskih strelov, ko je za Montreal zadel Lars Eller in prekinil serijo petih tekem svoje ekipe brez zmage.

Ryan Kessler in Corey Perry sta dosegla vse štiri gole za zmago Anaheima nad Detroitom s 4:3. Vratar Roberto Luongo je z 38 obrambami blestel v dresu Floride pri zmagi nad Tampo Bay s 5:2, ki je izgubila prvič po sedmih zmagah. Še boljši je bil Semjon Varlamov, ki je ob zmagi Colorada v Dallasu s 3:1 ubranil 42 strelov na svoj gol. Lee Stampia je zadel dvakrat za zmago New Jerseyja nad Winnipegom s 3:1. Dva gola je dosegel tudi Mattias Ekholm za zmago Nashvilla v Edmontonu.

Izidi:
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings      3:2
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks  5:4
San Jose Sharks - Minesota Wild          4:3
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets    3:2 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 2:3 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks        3:4
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning   5:2
Winnipeg Jets - New Jersey Devils        1:3
Dallas Stars - Colorado Avalanche        1:3
Edmonton Oilers - Nashville Predators    1:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.