Hokej

NHL: Aktualni prvaki slavili doma, Rangersi do devete zaporedne zmage

New York, 16. 11. 2015 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški hokejski ligi sta bili ponoči na sporedu dve tekmi, na obeh sta zmagali domači moštvi. Hokejisti New York Rangers so s 4:3 premagali Toronto Maple Leafs, aktualni prvaki lige NHL Chicago Blackhawks pa so s 4:1 odpravili Calgary Flames.

Hokejisti Chicaga so se veselili zmage proti Calgaryju.
Hokejisti Chicaga so se veselili zmage proti Calgaryju. FOTO: Reuters

V Madison Squere Gardnu v New Yorku so kanadski gosti skorajda pripravili presenečenje. Na veliko žalost več kot 18.000 ljubiteljev hokeja na tribunah slovite dvorane je Peter Holland dobri dve minuti pred koncem prve tretjine ukanil vratarja domačih Anttija Raanto.

Domači hokejisti pa niso dolgo čakali križem rok, odgovor je sledil že po 44 sekundah druge tretjine, ko je udaril Ryan McDonagh za prvo izenačenje na tekmi 1:1, vodstvo z 2:1 pa je sledilo v 34. minuti, ko je gostujočega vratarja Jonathana Bernierja izigral Derek Stepan. Javorjevi listi so pred koncem tretjine poskrbeli za izenačenje 2:2, uspešen je bil Joffrey Lupul.

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Najprej so domači povedli s 3:2 z zadetkom Dericka Brassarda, nato je za Toronto novo izenačenje priigral Dion Phaneuf za izid 3:3. Podaljšek je preprečil Mats Zuccarello, ki je 54 sekund pred zvokom sirene postavil končni izid 4:3.

Ekipa Rangers ostaja na vrhu zahodne konference in lige, za moštvom iz New Yorka je eden najboljših začetkov sezone. Z izkupičkom 14 zmag in 30 točk na prvih 18 tekmah v sezoni so postavili novo rekord franšize. Hokejisti iz velikega jabolka so vpisali še deveto zaporedno zmago, kar je njihov najdaljši niz zmag po sezoni 1972/73, ko so nanizali deset zmag.

Navijači v dvorani United Center v vetrovnem mestu so lahko spremljali letošnjo deseto zmago aktualnih lastnikov Stanleyjevega pokala. Prva tretjina je sicer minila brez zadetka. Prvi gol na tekmi je padel šele v 24. minuti, ko je zabil gostujoči hokejist David Jones.

Matts Zuccarello je New Yorku prinesel zmago.
Matts Zuccarello je New Yorku prinesel zmago. FOTO: Reuters

Kljub dobremu začetku pa so gostje ostali pri le enem golu, saj je Chicago strnil vrste in prevzel popoln nadzor. Že tri minute kasneje je letos odlični Patrick Kane izenačil. Kane je zadel vsaj en gol na zadnjih sedmih tekmah ter vknjižil vsaj točko na zadnjih trinajstih, v tej sezoni je zbral že 13 zadetkov in 28 točk ter je prevzel mesto vodilnega igralca lige NHL v dveh statističnih kategorijah tako po številu golov kot po izkupičku točk.

V manj kot dveh minutah sta nato zadela še Marian Hossa in Artemi Panarin za vodstvo s 3:1. Končni izid je 38 sekund pred zvokom sirene postavil Jonathan Toews. Vratar gostov Karri Ramo je sicer ubranil kar 37 strelov domačih, Scott Darling na drugi strani je zbral 25 obramb.

Izidi:
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 4:3
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 4:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.