Hokej

NHL: Anaheim proti Calgaryju v domači dvorani ni izgubil že od leta 2004

Anaheim, 25. 11. 2015 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL sta bili ponoči na sporedu dve tekmi. Vodilna ekipa zahodne konference Dallas Stars je po petih zaporednih zmagah doživela poraz na domačem ledu, boljše je bilo moštvo Ottawa Senators s 7:4. Domače zmage so se veselili hokejisti Anaheim Ducks, ki so s 5:3 premagali Calgary Flames.

V kalifornijskem Anaheimu je blestel kapetan domače ekipe Ryan Getzlaf, ki je s podajami sodeloval pri vseh petih golih svojega moštva ter s petimi podajami na eni tekmi izenačil rekord franšize. Calgary je sicer povedel z goloma Michaela Frolika in Sama Bennetta, a je Anaheim do konca prve tretjine nadoknadil zaostanek ter izenačil z zadetkoma Coreyja Perryja in Rickarda Rakella. Kanadski gostje so odgovorili v 36. minuti, ko je Frolik še drugič zatresel domačo mrežo za 3:2. Vendar pa so do konca zadevali le še domači, med strelce so se v zadnji tretjini vpisali vnovič Rakell in Perry ter Ryan Kesler, ki je zadel sekundo pred koncem.

Racmani še naprej držijo odlično statistiko v medsebojnih obračunih s Calgaryjem, saj so bili še 21. neporaženi. Anaheim v domači dvorani Honda Center že vse od 19. januarja 2004 v rednih delih sezon ni izgubil tekme proti Calgaryju. Niz zaporednih domačih zmag Ducks v obračunih s Flames je drugi najdaljši v zgodovini lige NHL. Rekord drži Philadelphia, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja vpisala 23. zaporednih domačih zmag v obračunih s Pittsburghom.

Corey Perry je dosegel dva gola za Anaheim.
Corey Perry je dosegel dva gola za Anaheim. FOTO: Reuters

Ljubitelji hokeja so lahko v dallaškem American Airlines Centru spremljali kar 11 golov, vendar pa na žalost privržencev teksaške ekipe le štiri domače. Ottawa je povedla v prvi tretjini. Čeprav v prvih sedmih minutah sploh ni sprožila strela proti nasprotnim vratom, pa je že prvi poskus Bobbyja Ryana šel v mrežo, nato je zadel še Milan Michalek. Patrick Sharp je znižal v 28. minuti na 1:2, a so senatorji do konca druge tretjine vodili že s 4:1, mrežo sta zatresla še Mark Stone in Mike Hoffman.

V zadnji tretjini je padlo kar šest golov, tri so dali domači, tri gostje, Jean-Gabriel Pageau dva, enega skozi noge domačega vratarja, Hoffman pa še enega, vendar pa podaljška ni bilo. Jamie Benn se je pri domačih dvakrat vpisal med strelce, en gol pa je dal Tyler Seguin. Pri Ottawi se je izkazal vratar Craig Anderson s 33 obrambami, medtem ko sta se pred vrati Dallasa izmenjevala Antti Niemi in Kari Lehtonen ter skupaj zbrala 13 obramb. Razmerje v strelih je bilo namreč krepko na strani Dallasa 37-20.

Moštvo Los Angeles Kings, za katero igra slovenski as Anže Kopitar, bo v noči na četrtek igralo v gosteh pri Tampa Bay Lightning.

Izida:
Dallas Stars - Ottawa Senators  4:7
Anaheim Ducks - Calgary Flames 5:3

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.