Hokej

VIDEO: NHL: Hladna prha za Los Angeles

Los Angeles, 09. 10. 2014 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Začela se je nova sezona hokejske lige NHL, zaigrali so tudi branilci naslova Los Angeles Kings. A so doživeli hladen tuš, saj so jih uvodoma s kar 4:0 premagali igralci San Jose Sharks.

Po poletnem premoru, ki je ekipi Los Angelesa znova prinesla veliko veselja ob slavju s Stanleyjevim pokalom, se je začela deveta sezona NHL za Anžeta Kopitarja. Slednji je skupaj s soigralci pred prvo tekmo nove sezone drugič v treh letih pospremil dvig šampionskega praporja pod strop Staples Centra. Veličastna ceremonija je pred polno dvorano trajala 28 minut, kralji so bili na ledu 12 minut, gledalcem pa so predstavili podrobnosti lanske nepozabne končnice. Domači kljub igralcu več na ledu v uvodnih minutah dvoboja niso sprožili niti enega strela na vrata Anttija Niemija, kaznovani pa so bili v šesti minuti, ko je polprotinapad s strelom iz mrtvega kota za 0:1 uspešno zaključil Tommy Wingels. V 12. minuti tekme sta se stepla Kyle Clifford in Mike Brown in za pet minut odšla na klop za kaznovane igralce.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

V drugem delu tekme je bil za 3:0 znova uspešen Wingels, na 2:0 je najprej povišal Patrick Marleau, končni izid pa je postavil Matt Nieto. Anže Kopitar je v dresu kraljev poskusil z dvema streloma na gol, a bil neuspešen. V vratih San Joseja se je s 34 obrambami izkazal Antti Niemi, medtem ko Jonathan Quick ni blestel. Ubranil je 23 strelov, po prijetem četrtem golu pa ga je v vratih zamenjal Martin Jones in ubranil vse tri poskuse gostov. "To se nam je že zgodilo, a imeli smo tudi že hujše težave. Treba je iti čez to, bili smo slabi, ker se nismo dovolj pripravili," je po tekmi povedal kapetan kraljev Dustin Brown. "Poletje je bilo dolgo. Ko smo dobili razpored in videli proti komu igramo prvo tekmo, so mediji ponoreli, navijači tudi, prav tako pa je bilo to všeč nam igralcem. Za nas ni boljšega začetka sezone, gostovati v Los Angelesu in zmagati. To je velika zmaga," pa je po tekmi dejal strelec dveh zadetkov za morske pse Wingels.

Podobno se je za Kralje začela tudi sezona po dvigu prvega šampionskega praporja pod strop Staples Centra pred slabima dvema letoma. Takrat je Chicago v Los Angelesu zmagal s 5:2. Naslednja tekma Kopitarja in soigralce čaka v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bodo gostovali pri Arizoni, lani še Phoenix Coyotes. Tekma se bo začela nekaj minut čez 3. uro po slovenskem času.

Izidi:

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3:4
Calgary Flames - Vancouver Canucks 2:4
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 2:1
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 0:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patrick72
09. 10. 2014 16.34
+0
To sezono jim ni treba priti v končnico, kar se mene tiče. Tako bi bil Kopitar maja 2015 prost in bi lahko igral za Slovenijo na svetovnem v skupini A.
KOPITES
09. 10. 2014 11.33
-3
Go Rangers!!!!! #BlueFamily
JAMES23
09. 10. 2014 09.08
+3