Hokej

VIDEO: Kopitar k zmagi kraljev prispeval dve podaji

Los Angeles, 23. 09. 2014 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejski prvaki lige NHL Los Angeles Kings so se pred dnevi zbrali v Los Angelesu in začeli zadnji del priprav na prihajajočo sezono. Kopitar je s soigralci v Staples Centru gostil moštvo Arizone, kralji so zmagali s 4:3. Kopi je zbral dve podaji za dva Gaborikova gola, uspešno pa je izvedel tudi kazenski strel.

V petek 19. septembra so se začele zaključne priprave hokejistov Los Angelesa na novo sezono po precej kratkem premoru, kot so izračunali natančni Američani. Le 116 dni bo minilo od zadnje tekme, ko so kralji dvignili Stanleyev pokal do naslednje uradne, 8. oktobra, ko bodo Anže Kopitar in soigralci odigrali prvo tekmo NHL sezone 2014/2015 in ko bodo pod strop Staples Centra dvignili drugo zastavo v klubski zgodovini za naslov prvaka lige NHL.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters
Šampionski trener Darryl Sutter ima trenutno sladke skrbi, saj je v moštvu ostala večina igralcev, ki so osvojili naslov, v pripravljalnem taboru pa je na seznamu več kot 60 igralcev na vseh igralnih mestih. Kralji so že odigrali prvo pripravljalno tekmo, oziroma bolj natančno dve. Igralce so razdelili na dve ekipi, ena je tekmo z ekipo Arizona Coyotes (še lani so bili Phoenix Coyotes) odigrala v Arizoni, druga pa se je z istim tekmecem, ki je prav tako razdelil igralce na dve moštvi, pomerila v domačem Staples Centru. V tem moštvu, ki je ostala v domači dvorani, je zaigral tudi udarni napad s Kopitarjem, Marianom Gaborikom in kapetanom Dustinom Brownom in še nekaj izkušenimi igralci: Greenom, Muzzinom, Cliffordom, Lewisom, Martinezom in vratarjem Jonesom. Kralji so zmagali s 4:3 po izvajanju kazenskih strelov pred skoraj 13 tisoč gledalci, odločilni gol je dosegel Nick Shore. Po rednem delu je bil izid 3:3, dva gola je po podajah Kopitarja dosegel Slovak Gaborik, ki je bil izbran za prvo zvezdo tekme, druga zvezda tekme je bil slovenski napadalec, ki je prebil na ledu slabih 22 minut in pol in dvakrat ustrelil na gol.

Na drugi tekmi v Arizoni pa je Los Angeles izgubil po izvajanju kazenskih strelov (5:4). Po rednem delu je bil izid 4:4, pri kraljih se je z dvema goloma izkazal Mike Richards, Tanner Pearson je dosegel gol in dodal dve podaji (v tem moštvu so bili tudi Williams, Vojnov, Carter, Regehr,...), to zasedbo pa je vodil prvi trener Darryl Sutter.

Los Angeles je na pripravljalni tekmi premagal Arizono.
Los Angeles je na pripravljalni tekmi premagal Arizono. FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
23. 09. 2014 20.12
+1
JUNE.C .....BOG TI POMAGAJ!
slayer2
23. 09. 2014 10.05
+15
Se pravi 2.podaji+gol,pa to!!!!
pridnaov?ka
23. 09. 2014 19.55
+0
spet je podal tistemu,ki je podal podajalcu za gol....