Hokej

NHL: Kopitar podal za zmagoviti gol proti Chicagu

Los Angeles, 29. 11. 2015 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v svoji dvorani po podaljšku s 3:2 premagali branilce Stanleyjevega pokala Chicago Blackhawks. Anže Kopitar je k zmagi prispeval dve podaji, tudi tisto ob golu Mariana Gaborika v podaljšku za zmago kraljev.

Pomembno vlogo ob zmagi kraljev v domači dvorani Staples Center je odigral Hrušičan Anže Kopitar, ki je Marianu Gaboriku v 55. minuti podal za izenačenje na 2:2, v tretji minuti podaljška pa prav tako podal Gaboriku za končni izid in zmago. Obe podaji Kopitarja sta bili mali mojstrovini, saj je pri prvi ukradel plošček nasprotnim branilcem in poiskal prostega Gaborika, pri drugi podaji pa si je s hitrim drsanjem v srednjo tretjino ustvaril dovolj prostora za lepo podajo v nasprotni napad, kjer je Gaborik dokončal delo.

Na tekmi je bolje kazalo Chicagu, Patrick Kane v prvi in Niklas Hjalrmasson v drugi tretjini sta poskrbela za vodstvo gostov z 2:0. Mreži Chicaga je nato v 41. minuti načel Jeff Carter, Kopitar in Gaborik pa sta po pravi ofenzivi, Los Angeles je dobil razmerje strelov na gol s 36:22, zrežirala preobrat. Gostom je tako v Chicagu ostal le statistični dosežek Kanea, ki je že na 19. tekmi zaporedoma vpisal vsaj po en gol ali podajo, kar je nov rekord lige, če se upošteva le v ZDA rojene hokejiste. Los Angeles se je z današnjo zmago na zahodu prebil celo na tretje mesto, naslednja tekma pa Anžeta Kopitarja in druščino čaka v torek, ko v goste prihaja Vancouver.

Skupaj je bilo na sporedu kar 12 tekem. Vodilna ekipa lige, Montreal, je v svoji dvorani po podaljšku izgubil z New Jersey Devils z 2:3. Tekmo je v tretji minuti dodatnega igralnega časa odločil John Moore, točki pa je New Jerseyju pravzaprav priigral Kyle Palmieri, ki je 22 sekund pred koncem rednega dela izenačil na 2:2.

Dallas, vodilna ekipa zahoda, zdaj za Montrealom zaostaja le še za točko. Ekipa iz Teksasa se je veselila zmage v podaljšku na gostovanju v Minneapolis, ko je v 64. minuti zadel Tyler Seguin. Pred tem pa je Dallas uprizoril pravi lov na izid, saj so gostitelji vse do 55. minute vodili s 3:0, gostje pa so v desetih minutah prišli do izenačenja in nato popolnega preobrata. Podoben je bil razplet v Pittsburghu, kjer je Jevgenij Malkin z dvema goloma za Edmonton izničil prednost gostiteljev, Kanadčani pa so obe točki odnesli po kazenskih strelih. Strelec večera pa je bil Mikkel Boedker, ki je k zmagi Arizone nad Ottawo prispeval kar tri gole.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks     3:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - New Jersey Devils     2:3 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals  2:4
New York Rangers - Philadelphia Flyers     0:3
Tampa Bay Lightning - New York Islanders   2:3
Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers      2:3 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets    3:1
Minnesota Wild - Dallas Stars              3:4 (podaljšek)
Nashville Predators - Buffalo Sabres       1:4
San Jose Sharks - Calgary Flames           5:2
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets         5:2
Arizona Coyotes - Ottawa Senators          4:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pipsl
29. 11. 2015 16.51
+3
bravo anže in ekipa :-)