Hokej

NHL: Kopitar s kralji izgubil uvodno tekmo sezone

Los Angeles, 08. 10. 2015 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Začela se je nova sezona hokejske lige NHL. Na uvodni tekmi je ekipa Anžeta Kopitarja izgubila v domači dvorani Staples Center, boljši so bili San Jose Sharks (1:5). Edini gol je za kralje dosegel Shore.

Los Angeles Kings so na uvodni tekmi v domači dvorani Staples center izgubili z 1:5 proti pacifiškim rivalom San Jose Sharks. Edini zadetek za moštvo iz Los Angelesa je padel v drugi minuti tekme, ko je bil uspešen Nick Shore. Slovenski hokejski zvezdnik v majici Los Angelesa Anže Kopitar je na ledu preživel skoraj 24 minut, v statistiko vpisal dva strela, dva naleta in -2, podobno negativno statistiko glede prejetih in danih golov sta imela tudi njegova soigralca v napadu Marian Gaborik in Miran Lucic. Izkazal se ni prvi vratar Jonathan Quick, imel je le 84 odstotno uspešnost ubranjenih strelov. San Jose je bil boljši tudi v strelih (32:20), za morske pse so gole dosegli Joe Thornton, Joe Pavelski, Brent Burns, Tomaš Hertl in Joonas Donskoi.

Kralji so še tretjič v zadnjih štirih sezonah izgubili uvodno tekmo sezone. "Bili smo precej površni, v napadu in v obrambi, nismo igrali dobro, nismo se borili, kot bi se morali, dopuščali smo jim, da so prihajali do lahkih strelov," je dejal kapetan kraljev Dustin Brown.

Odigrane so bile še tri tekme, na katerih so zmago prav tako slavila gostujoča moštva. Ekipa Vancouver Canucks je v gosteh s 5:1 premagala kanadske tekmece Calgary Flames, kanadski derbi večera je pripadel hokejistom Montreal Canadiens, ki so s 3:1 premagali Toronto Maple Leafs. Hokejisti New York Rangers pa so pokvarili veselje aktualnim prvakom lige NHL Chicago Blackhawks, ki so na domačem ledu izgubili z 2:3.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings - San Jose Sharks       1:5
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens  1:3
Chicago Blackhawks - New York Rangers     2:3
Calgary Flames - Vancouver Canucks        1:5

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mašainmedved
08. 10. 2015 14.04
-2
Slab začetek, dober konec! Ali je od polnoči dalje Anže prosti igralec? Konec leta mu namreč poteče pogodba.
mkmorfius
08. 10. 2015 09.28
+7
Lahko bi kkšno novejšo sliko od Kopija dodal, ne pa tole k je čist v vsakem članku od Kopitarja..

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.