Hokej

NHL: Kopitar po porazu v končnici: Nismo opravili, kar bi morali

Los Angeles, 15. 04. 2016 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Hokejisti Los Angeles Kings so na prvi tekmi prvega kroga končnice lige NHL doma izgubili proti San Jose Sharks s 3:4. Do prvih zmag v končnici so prišli tudi hokejisti Washingtona, New York Islanders in Dallasa.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Dallas - Minnesota
    01:13
    Vrhunci tekme Dallas - Minnesota
  • Vrhunci tekme Washington - Philadelphia
    02:46
    Vrhunci tekme Washington - Philadelphia

Slovenski hokejist v vrstah kraljev Anže Kopitar je v skoraj 22 minutah igre sprožil en strel proti golu tekmeca in bil podajalec pri drugem golu kraljev, v strelih je bilo 24:23 za gostitelje v Staples Centru. Oba vratarja sta imela slab odstotek ubranjenih strelov, Jonathan Quick je ubranil le 82,6 odstotka strelov, Martin Jones pri gostih pa 87,5 odstotka. Gole so za domače dosegli Jake Muzzin, Jeff Carter in Trevor Lewis, za goste pa je bil dvakrat uspešen Joe Pavelski (dosegel je odločilni gol v 17 sekundi zadnje tretjine za 3:4 v 17 ), po enkrat pa Brent Burns in Tomas Hertl. Druga tekma bo prav tako na sporedu v Staples Centru.

"Očitno ni idealno izgubiti prve tekme, še posebej doma. Bolj kot to, kaj je San Jose delal dobro, je po mojem bolj pomembno, česar mi nismo počeli. Premalo smo streljali in si priigrali drugih priložnosti, imeli smo preveč kazni in tega se moramo izogibati. Nismo opravili, kar bi morali, popravili bomo nekaj stvari in se vrnili na delo v soboto," je za klubsko spletno stran povedal Kopitar.

Tekma se je za kralje dobro začela, saj je že v tretji minuti zadel Jake Muzzin. Joe Pavelski je v sedmi minuti izid izenačil, Brent Burns pa je v 27. minuti poskrbel za prvo vodstvo gostov. Tudi to ni trajalo dolgo, že 40 sekund pozneje je Jeff Carter izenačil na 2:2, med podajalce je bil naknadno uvrščen tudi Kopitar. Trevor Lewis je v 38. minuti Los Angeles popeljal do novega vodstva, na 3:3 pa je poravnal Tomaš Hertl vsega pol minute pozneje. Zmagoviti zadetek je na začetku zadnje tretjine dosegel Pavelski, ki je po dobljenem "buliju" proti Kopitarju zaokrožil za golom in prav ob Slovenčevem pokrivanju poskrbel za zmago San Joseja. "Ne vidiš pogosto, da kdo tako premaga Kopitarja," so zapisali pri televizijski mreži ESPN. "Izenačena tekma. Dva zadetka smo dobili po 'bulijih'. Pri zmagovitem golu pa je center izgubil centra," je tudi o Kopitarjevi obrambi pri zadnjem golu za klubsko spletno stran povedal trener domačih Darryl Sutter.

V zahodni konferenci so do vodstva z 1:0 v zmagah prišli tudi Dallas Stars, ki so doma gladko s 4:0 ugnali Minnesoto Wild. Kapetan Jamie Benn je imel gol in dve podaji, Jason Spezza pa gol in podajo.

V vzhodni konferenci je najboljša ekipa rednega dela Washington Capitals z 2:0 ugnala Philadelphia Flyers in prav tako v zmagah povedla z 1:0. Strelca za zmagovalce sta bila John Carlson in Jay Beagle, Marcus Johansson je podal pri obeh zadetkih. New York Islanders pa so prvo zmago v letošnji končnici dosegli v gosteh pri Floridi Panthers, ko so slavili s 5:4. John Tavares je pri zmagovalcih dosegel gol in dve podaji, Kyle Okposo pa gol in podajo. Pri Floridi je Reilly Smith dvema goloma dodal podajo, Jussi Jokinen pa golu dve podaji.

Anže Kopitar je s kralji izgubil uvodno tekmo končnice.
Anže Kopitar je s kralji izgubil uvodno tekmo končnice. FOTO: AP

Izidi, prvi krog:
- vzhodna konferenca:
Washington Capitals - Philadelphia Flyers   2:0
(Washington vodi z 1:0 v zmagah)
Florida Panthers - New York Islanders       4:5
(Islanders vodijo z 1:0 v zmagah)

- zahodna konferenca:
Dallas Stars - Minnesota Wild               4:0
(Dallas vodi z 1:0 v zmagah)
Los Angeles Kings - San Jose Sharks         3:4
(San Jose vodi z 1:0 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
15. 04. 2016 12.10
-1
JA JA PLAY OFF JE TU...GO CAPS!!!!!
hockeyfan
15. 04. 2016 10.48
tekma ni bila slaba, je pa res, da so sharksi z lahkoto parirali....nekaj bo treba spremeniti. je pa to hokej brez milosti, pokrivanje tako dosledno, da že spremljaš težko tako hitro tekmo.