Hokej

NHL: Kopitarjevi podaji premalo za zmago na sosedskem derbiju

Los Angeles, 05. 02. 2016 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na petek v domačem Staples Centru izgubilo proti Anaheim Ducks z 2:4. Anže Kopitar je za kralje prispeval dve podaji.

Gola za Los Angeles sta dosegla Tyler Toffoli in Alec Martinez, za Anaheim so bili uspešni Ryan Getzlaf, David Perron, Ryan Garbutt in Hampus Lindholm. Anže Kopitar je za kralje prispeval dve podaji, igral je 15 minut in 31 sekund in ostal brez strela na gol. V strelih je bilo 25:24 za kralje, Jonathan Quick je dobil tri gole iz devetih strelov in je bil zamenjan ob izidu 0:3 za goste v drugi tretjini, Jhonas Enroth  je ubranil 14 od 15 strelov.

Gosti so že po prvi tretjini vodili z 2:0, prednosti pa niso več izpustili iz rok. Za Anaheim je to peta zaporedna zmaga, po zelo slabem začetku sezone pa se Ducks prebujajo in vzpenjajo po lestvici zahodne konference, kjer so na meji končnice. Znova se je izkazal David Perron, ki je po prihodu iz Pittsburgha na šestih tekmah za Anaheim zbral osem točk (tokrat gol in dve podaji). Ryan Getzlaf je zadetku dodal podajo, ki je bila 500. v karieri.

"Anaheim je izjemno moštvo. Kar vprašajte ljudi v tej sobi. Anaheim bi moral osvojiti Stanleyjev pokal, zmagati v naši skupini. Moramo gledati nanje tako, kot da smo v seriji z njimi, v kateri smo izenačeni na 1:1," je po tekmi modroval trener kraljev Darryl Sutter. Njegov varovanec Kopitar je svojemu točkovnemu izkupičku dodal podaji, skupaj ima zdaj 46 točk (13 golov, 33 podaj) in je v tem pogledu 14. v ligi.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Premočno, s 75 točkami, na tej lestvici vodi Patrick Kane, ki je k novi zmagi Chicaga prispeval zadetek. Njegova ekipa je po podaljšku slavila pri Arizoni s 5:4, najbolj pa se je izkazal Jonathan Toews z dvema zadetkoma. Artemi Panarin, sedmi na lestvici strelcev, je dodal tri podaje. Oliver Ekman-Larsson je pri domačih zbral gol in dve podaji.

Kanu na lestvici sledita Dallasova Jamie Benn (58) in Tyler Seguin (55), ki pa k tokratni zmagi po podaljšku s 4:3 pri Coloradu nista prispevala gola ali podaje. Zato pa je dve podaji prispeval Erik Karlsson. Hokejist Ottawe je s 55 točkami četrti na lestvici strelcev, njegov delež pa tokrat ni zadostoval za ugoden razplet na domačem ledu proti Edmontonu, ki je slavil kar s 7:2. Jordan Eberle je dosegel dva gola in podajo za goste, Taylor Hall, ki je osmi med strelci, pa podajo.

Joe Pavelski, ki je peti na strelski lestvici (51), je z dvema podajama pomagal San Joseju do zmage s 3:1 v St. Louisu, šestouvrščeni Jevgenij Kuznjecov pa je tokrat ostal brez točke pri zmagi Washingtona proti New York Islanders s 3:2. Zato pa je po odsluženi tekmi suspenza za zmagovalce med drugimi zadel Aleksander Ovečkin. Ta je z 29 goli in 14 podajami na 20. mestu v ligi. Devet mest pred njim je Nicklas Backstrom, ki je tokrat zbral dve podaji.

Tri tekme so se končale po kazenskih strelih. Boston je s 3:2 slavil v Buffalu, Columbus z 2:1 v Vancouvru, Toronto pa je s 3:2 odpravil New Jersey. New York Rangers so s 4:2 odpravili Minnesoto, Florida s 6:3 Detroit, pri čemer je veteran Jaromir Jagr vpisal zadetek in dve podaji, Philadelphia pa z enakim izidom v gosteh Nashville. Wayne Simmonds in Claude Giroux (22. med strelci) sta zbrala po dva zadetka in podajo.

Izidi:
Buffalo Sabres - Boston Bruins            2:3 (kazenski streli)
Washington Capitals - New York Islanders  3:2
Ottawa Senators - Edmonton Oilers         2:7
St. Louis Blues - San Jose Sharks         1:3
Colorado Avalanche - Dallas Stars         3:4 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 1:2 (kazenski streli)
New York Rangers - Minnesota Wild         4:2
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils   3:2 (kazenski streli)
Florida Panthers - Detroit Red Wings      6:3
Nashville Predators - Philadelphia Flyers 3:6
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks      4:5 (podaljšek)
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks         2:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.